Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

the rule book

Lainey, net afgestudeerd in de wereld van social media, klaar voor haar eerste job met een goed loon. Dat laatste is erg belangrijk om haar moeders ziekenhuis rekeningen te kunnen betalen. De eerste dag krijgt ze het handboek vol leefregels (zeg maar wetten) voor zich. Opdracht; regels zijn goed door te nemen en er tevens naar te handelen. De eigenaar verlangt (eist) dit van elke werknemer binnen de organisatie of anders…
Zal de grijze muis in haar wel kunnen opboksen tegen haar directe baas en de echte baas Brogan?
Dit verhaal is zo leuk opgebouwd, de momenten dat je haar gedachten meekrijgt zijn een genot om te lezen en te ontdekken.
De humor en ernst weten het een bepaalde flow te geven die beide personages zo echt en reëel maken.
Maar ook de zorg voor anderen, de vooroordelen en de druk op werk en prive worden op een fijne en realistische manier verwerkt in verhaallijn en personages.
Zelf de hond was een meerwaarde, dat echt de verdienste is van de auteur, om hem die rol te geven.
Jennifer Blackwood weet met een bepaalde swong, de ernst , de diepgang en het humoristische neer te schrijven dat het verhaal een geheel is en vormt.
Het is hierdoor ontdekken en genieten, dit met elk woord, zin en hoofdstuk.
En de regels blijven gans het verhaal van toepassing, terugkeren, herschreven of uiteindelijk toch afgeschaft.
Tip: vergeet nooit de regels te (her) lezen!

4 sterren

@missp_her_books_read

Reageer op deze recensie

Meer recensies van missp_her_books_read

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?