De mystery guest
Twee boek van deze auteur met Molly wederom in de hoofdrol.
Een prestigieuze auteur gaat in het hotel een groot geheim onthullen. Maar juist op het moment dat hij dit wil doen neemt hij een slokje van zijn thee en valt vervolgens dood op het podium neer. Opnieuw wordt Molly geconfronteerd met rechercheur Stark, waar ze geen goede herinneringen aan heeft. Ook nu lijkt het of het personeel de schuld krijgt van de dood van de auteur , maar Molly weet goed de aanwijzingen die ze ziet en zich herinnert in het juiste perspectief te plaatsen. Stark moet toegeven dat ze Molly verkeerd heeft beoordeeld. Samen komen ze tot de oplossing van het mysterie.
Molly blijft een prachtige persoonlijkheid, die ook in dit boek goed wordt beschreven. Er wordt uitgeweid over de persoonlijkheid van Molly maar ook over de persoonlijke groei die ze heeft doorgemaakt. Een mooi vervolg op het eerste boek.
Wat ook boeiend is de fragmenten uit het verleden van Molly die in het boek worden beschreven. Hoe zij door haar oma wordt opgevoed, en welke lessen zij nog steeds toepast in het dagelijks leven. Door deze fragmenten wordt het voor de lezer ook inzichtelijker hoe Molly tot haar gedachten omtrent de moordenaar komt en hoe het komt dat ze dingen aan elkaar kan rijmen, die anderen niet kunnen weten.
Mooi is ook dat Stark haar mening omtrent Molly moet herzien en haar zelfs een baan aanbiedt. Hopelijk komt er een vervolg van deze serie, en wie weet hoe Molly’s carrière er dan uitziet.
Heb wederom genoten van de capriolen van Molly en hoe zij zich staande houdt in de harde wereld en werkelijkheid. Wel gesteund door de mensen en dierbaren om haar heen.
En een waardevolle collega blijkt zomaar andere verbanden met Molly te hebben.
Mooi verhaal, de titel is goed passend bij het boek, maar zeker ook het sleutelgat waarin je een sleutel ziet. Mooi gevonden.
En nogmaals, ik hoop dat er een vervolg komt met wederom Molly in de hoofdrol.