Advertentie

Het verhaal over Angel wordt in 3 delen verteld. Het begint wanneer ze elf is. De andere delen ze 13 en 15 jaar oud.

Angel woont samen met haar moeder; die sinds ze op haar 15 zwanger werd, alle banden met haar vader heeft verbroken. Angel haar oma is gestorven toen haar moeder nog jong was. De vader van Angel is nooit in haar leven geweest, omdat ze verwekt is tijdens een one-night-stand.

Angel gedraagt zich als een rebel op school. Haar grote mond zorgt ervoor dat ze vaak de klas uit wordt gestuurd en zit ze wel in de klas dan wordt ze apart gezet. Dit veranderd, wanneer Kayleigh bij haar in de klas komt.
Kayleigh heeft geen last van het ‘geklets’ van Angel en ze mag naast Angel zitten in de klas.

Kayleigh is in de buurt van Angel komen wonen. Net als Angel wordt ze door een ouder opgevoed. Kayleigh woont echter alleen met haar vader, nadat haar moeder is overleden. Sinds de dood van haar moeder heeft ze besloten om dokter te worden.

De buurt waar Angel opgroeit, wordt gezien als een achterstandswijk. De meeste pizzakoeriers willen niet eens meer bezorgen in deze wijk.

De schrijver laat op een luchtige manier zien hoe het is om op te groeien als tiener. De vraag die bij mij naar voren komt is, heeft de omgeving, de thuissituatie, waar je opgroeit te maken met hoe je karakter wordt gevormd? Welke kansen je krijgt?

Ondanks de ‘uitzichtloze’ mogelijkheden, weet Angel wat van haar leven te maken. Weet ze zich standen te houden en weet ze haar eigen geluk te vinden.

Reacties op: Bepaal jij je eigen leven, of wordt deze toch bepaald door je omgeving.

70
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker