Het Caravaggio vonnis
Wat een prachtig debuut van deze auteur!
Na alle lovende recensies gelezen te hebben was ik erg nieuwsgierig naar dit boek. Heb het aangevraagd bij de bibliotheek en ik werd niet teleurgesteld!
De auteur is werkzaam geweest in het politieteam van Italië en heeft zijn ervaringen gebruikt om dit boek te schrijven. Zijn ervaringen die gepaard gaan met gevoelens van machteloosheid en frustratie als een misdadiger je net een stap voor is, maar ook gevoelens van bedreiging op het moment dat je oog in oog staat met de verdachte. Wat gaat er door het hoofd heen als het jouw taak is een moord op te lossen, of in dit geval een serie,oordelaar tot stoppen te dwingen.
Wat als je er voor je gevoel allen voor staat omdat collega een zaak beschouwen als opgelost terwijl jou onderbuik iets anders zegt.
Dit boek is voor mij uniek in zijn soort. Het motief van de moordenaar is luguber en lijkt zich over een lange periode uit te strekken. Welke zaken kunnen ze koppelen aan het huidige en waarom moeten ze hun kennis van de beroemde Caravaggio aanscherpen? Een zeer goed beschreven verhaal waar alle verhaallijnen lijken te kloppen en prachtig in elkaar verstrengeld zitten. De auteur laat je tot op de laatste bladzijde in spanning. Een echte pageturner en het krijgt van mij de vijf volle sterren toegewezen.