Spanning, geheimen en menselijke keuzes
Dit boek neemt je meteen mee in een spannende en beklemmende situatie. Wat begint als een gewone schooluitstap, verandert al snel in een nachtmerrie wanneer een bus met dove kinderen en hun begeleiders spoorloos verdwijnt. Als lezer voel je meteen de paniek en onmacht van de ouders, vooral van mama Maura, ons hoofdpersonage in het boek.
Het verhaal is vlot geschreven en opgebouwd in korte hoofdstukken vanuit verschillende personages. Dat zorgt ervoor dat je telkens nieuwe stukjes van de puzzel krijgt en blijft doorlezen. De spanning wordt rustig opgebouwd en blijft aanwezig tot het einde. Ook de tijdsdruk – alles speelt zich af over enkele dagen – maakt het extra intens.
De personages zijn herkenbaar en menselijk. Iedereen draagt iets mee uit het verleden, en net die geheimen spelen een grote rol in het verhaal. Maura is sterk en vastberaden, maar ook kwetsbaar. Jamie is een mooi personage dat groeit doorheen het verhaal.
Wat dit boek extra bijzonder maakt, is de aandacht voor dove kinderen en hun leefwereld. Dit geeft het verhaal een unieke invalshoek en maakt het nog aangrijpender.
Het verhaal toont duidelijk dat geheimen altijd gevolgen hebben en vroeg of laat naar boven komen. Dat maakt het niet alleen spannend, maar ook menselijk en herkenbaar.
Een vlotte en meeslepende thriller die je moeilijk kan wegleggen en die nog even blijft hangen na het lezen.
Voor leesclub De Boekenreizigers mocht ik Vertel het niemand van Linda Jansma lezen. Dank je wel aan de auteur en De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar, en aan Erna voor de toffe begeleiding van onze leesclub !
#VertelHetNiemand #LindaJansma #DeBoekenreizigers #leesclub #boekentip