Advertentie

In Hannelore beschrijft Frank Krake de belevenissen van Hannelore. Frank Krake is ondermeer bekend van 'De laatste getuige' en heeft meerdere succesvolle boeken op zijn naam staan. Hannelore heeft hij zowel geschreven als uitgegeven.

Dat sektes nog bestaan blijft vaak aan het oog van de samenleving onttrokken. Met het verhaal van Hannelore heeft dit een gezicht gekregen. Ze groeit op in een gezin met moeder Julia en vader Gert. Voornamelijk haar moeder is op zoek naar geestelijke toerusting. Ze vindt dit bij de Gemeente Gods. Een groep mensen die onderleiding van Sipke de Vrieswijk gaat leven en wonen in het klooster. Ook Julia en haar dochter Hannelore behoren daarbij. Langzaam maar zeker komen ze steeds meer in de greep van Vrieswijk en zijn partner Aagje vast te zitten. Waarbij drank en seksuele handelingen groot onderdeel zijn. Evenals grote financiële bijdragen.

Heel duidelijk is in het boek beschreven hoe het leven in de sekte was. De angstige en soms juist verheven sfeer in de sekte is heel helder verwoord vanuit meerdere personen en rollen. Dit geeft veel inzicht en brengt een goede spanningsboog in het verhaal. Ook al weet je als lezer dat Hannelore bevrijd is, blijft dat tot de uiteindelijke bevrijding spannend. Boeiend is ook de periode erna tot een jaar voor uitgave van het boek. Hoe ga je als persoon om met alle moeilijkheden die je hebt meegemaakt? En als alles gebeurd in de ' zo zegt de Here der Heerscharen' wat zegt dit over je geloof in God?

Achterin bevind zich een uitgebreide lijst met naslagwerk. Er is onder andere een lijst met namen en bijnamen te vinden. Door het gehele boek heen zijn meerdere foto's te vinden van betrokken personen en gebouwen. Wat de biografische beschrijving versterkt.

Reacties op: Zo zegt de Here der Heerscharen

86
Hannelore - Frank Krake
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker