Onvoorspelbaar

Nel Crea Nel Crea
23 mrt 2023

“Droog water “ geschreven door Maxima Paredis.
Dit is het eerst boek dat ik lees van deze Belgische schrijfster, dus heel nieuwsgierig.
Alexandra woont samen met Lars en zij hebben het de meeste tijd goed. Er is een ding waar zij nog steeds geen vrede mee heeft en dat is de dood van haar zusje Andrea.
Acht jaar geleden is Andrea tijdens een uitje van school door een ongeluk om het leven gekomen.
Alexandra heeft dit nooit kunnen geloven en denkt nog steeds aan iets anders. Als er dan een mysterieuze enveloppe met een polaroidfoto van haar zusje wordt bezorgd is zij totaal van slag.
Samen met Lars gaat zij op onderzoek uit en dat brengt hen terug naar het schoolreisje en de leerlingen die er toen bij waren. Alles maar dan ook alles wordt uit de kast gehaald om de oorzaak alsnog boven water te halen, dit niet geheel zonder gevolgen voor Alexandra en Lars. Dan besluiten zij toch de politie erbij te halen en al zien deze niet gelijk de ernst van de situatie in uiteindelijk besluiten ze toch onderzoek te doen.
Net als je als lezer denkt dit is de dader, blijkt het toch totaal anders te zijn. Lars en Alexandra gaan op eigen houtje door met gevaar voor hun leven.
Het plot zit geweldig in elkaar en de uitkomst heb ik totaal niet zien aankomen.
Het is goed opgebouwd, leest prettig, snel en de spanningsboog is hoog. De personages krijgen een gezicht en je zit als lezer helemaal in het verhaal.
Een psychologische thriller met een diepe onderlaag.

Meer recensies van Nel Crea