Een leuk en vlot kerstverhaal
Ik typte het al in m'n story toen ik het boek ging lezen: Van met een t-shirt op het terras, naar onder een kleedje met een kerstboek. Ondanks dat kerst nog eventjes duurt, had ik helemaal de kerstvibes te pakken.
Het boek gaat over kleuterjuf Marloes die het kerstfeest moet organiseren voor haar school. Alles wat mis kan gaan lijkt mis te gaan. Haar broer zou kerstliedjes zingen, maar laat hij nou net de buikgriep te pakken hebben. Omdat Jake nog een 'schuld' open had staan wordt hij naar school gestuurd. Marloes heeft er eigenlijk he-le-maal geen zin dat Jake het gaat oplossen, aangezien ze vroeger ook niet zo goed met elkaar konden. Tijdens de viering gebeurt alleen het tegenovergestelde van wat ze beiden verwacht hadden.
Dit korte boekje met een klein beetje spice, leest erg vlot weg. Je leest het boek vanuit de hoofdpersonen Marloes en Jake, wat fijn leest. Elk hoofdstuk geschreven door een feelgoodauteur en de opbrengsten van dit boek gaan naar stichting Het Vergeten Kind.
Ik ben zelf ook al een aantal jaar kleuterjuf en herken de drukte die Marloes omschrijft. De decembermaand is altijd wel intens, maar wel ontzettend knus en sfeervol .