Heerlijk oprecht en puur!
Sinds het debuut van Jacodine verscheen, dat overigens een Young Adult is, volg ik haar op de voet. Ik was meteen fan van haar schrijfstijl en de intensiteit waarmee ze een verhaal overbrengt. Toen ik hoorde dat er een feelgood van haar verscheen bij DVP, heb ik me zonder twijfel opgegeven voor de blogtour. Ik was ontzettend benieuwd of met dit geheel andere genre dez auteur mij ook weer wist te betoveren.
Oké, ik moet eerlijk toegeven dat ik over het algemeen geen fan ben van feelgood, maar ik ben zeker weten fan van Zwarte koffie, macchiato & takkenthee!
Jacodine schetste een (voor mij) herkenbare situatie waarin we de sympathieke Sara leren kennen die haar gezin met twee jonge meiden draaiende weet te houden. Ondanks dat haar man veel uren per week werkt en zij zelf ook sinds kort een baan heeft, is ze gelukkig, totdat er steeds kleine dingen gebeuren die haar onzekerheid aanwakkeren. Sara’s man Stef zondert zich steeds meer af van zijn gezin en zijn denigrerende opmerkingen naar zijn vrouw, zorgen voor twijfels bij Sara. Is haar gezin wel zo perfect?
Sara is een personage waarmee ik mij heel goed kon identificeren. De liefde die ze voor haar kinderen voelt, spatte van de pagina’s af en kwam heel overtuigend en mooi over. We zien Sara geleidelijk een hele indrukwekkende ontwikkeling doormaken en als lezer gun je haar al het geluk van de wereld. De keuzes die ze moet maken, lijken onmogelijk en Jacodine weet de zwaarte daarvan perfect te omschrijven. De personages in dit boek komen levensecht over en ook de dialogen zijn op zo’n manier beschreven dat het net een film is waar je zelf een rol in speelt. Sara’s gevoelens en emoties komen realistisch over en worden op een hele mooie, pure en oprechte manier omschreven.
Ik heb dit hele boek met een ontzettend fijn gevoel gelezen, ondanks dat het niet alleen maar ‘feelgood’ is. Tijdens het lezen van de boeken van Jacodine duik ik vrijwel meteen in het verhaal en duurt het daarna een tijdje voordat ik weer ben geland. Ze creëert personages waar je direct een band mee voelt en neemt je moeiteloos mee in het verhaal.
Jacodine heeft met dit verhaal echt wel bewezen dat zij zeker niet alleen een goede YA-auteur is! Ik hoop dat er nog heel veel verhalen van haar gaan verschijnen en het maakt mij niet eens uit in welk genre, ik ga ze allemaal lezen!