De zondag van de bevindelijken….
In ‘Altijd Zondag’ weet Kees Versluis op een rake manier de beklemmende zondag weer te geven zoals die nog steeds door grote groepen bevindelijke bonders word gevierd op de biblebelt.
Zelf groeide ik op in een bevindelijk gereformeerd bondsgezin en veel is dan ook een ‘feest’ der herkenning. Nu hoefde ik nooit 2x ter kerke maar was daar wel altijd de zondagsschool. Leerden we de 150 psalmen uit ons hoofd en was de Statenvertaling lang de enige bijbel.
Ik heb dan dus ook heerlijk gegrinnikt bij bepaalde bijbelteksten en opmerkingen.
Wel wil ik direct opmerken dat er nergens gespot wordt met de gereformeerde bond. Het is meer een verslag van een periode.
Het boek leest vlot en makkelijk weg. Het deed me direct denken aan Franca Treurs ‘Dorsvloer vol Confetti’. Ook hier is het perspectief geschreven van een tiener. Ditmaal een jongen.
Kees heeft heel raak de juiste toon, beklemming en gevoel gevat die hoort bij de lidmaten van de gereformeerde bond.
Mocht je nu meer willen lezen dan adviseer ik je ook Jonah Falkes ‘De biblebelt’
Ik beoordeel het boek met ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ik beoordeel het boek met ⭐️⭐️⭐️⭐️