Een heerlijke Twentse Romcom

@Niekleest 11 oktober 2025
Van uitgeverij @zomerkeuning ontving ik een e-recensie-exemplaar van ‘Ontmaskerd’ geschreven door @marjonweerink. Waarvoor dank, maar heeft mijn mening niet beïnvloed.

Dat dit boek zich in mijn geliefde Twente afspeelt is een grote pré! De beschreven nuchterheid, het noaberschap en grote sociale controle zijn mij niet vreemd. Dus het voelde als thuiskomen terwijl ik helemaal niet uit dat deel van Twente kom.

In het boek volgen we Essie en Ralph die op het oog een rustig leventje leiden. Beide dertigers met een leuk huis, een leuke baan en gezellige vrienden. Maar dan is er het gemaskerde bal waar heel het dorp voor uit loopt. Daar gebeurt iets waar ze in Twents over zouden zeggen: ‘Hej t al a heurd’…..

Marjon heeft dit plot (anders spoiler ik te veel) leuk uitgewerkt. Persoonlijk vond ik de stukken die afspeelden op PG afdeling van het verpleeghuis waar Essie werkt het leukst. Een feest der herkenning voor mensen wiens ouders of grootouders daar verbleven of nog verblijven.

Marjon heeft een heerlijk en vlot leesbaar verhaal geschreven. Of alles is wat het lijkt dat mag je zelf gaan ondervinden. Ik heb me onderdeel gevoeld van het dorpje Langeveen en heb genoten van deze heerlijke personages. Je sluit ze in je hart en eigenlijk zou ik best nog eens van ze willen horen!

Ik zeg ga genieten van deze heerlijke Twentse romcom. ⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer recensies van @Niekleest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.