Ballingschap

Nikkileest Nikkileest
5 apr 2024

Eindelijk was het zover, het tweede deel van de serie over de Verdwenen steden. In dit deel volgen we Sophie verder in de, voor haar nieuwe, wereld van de Verdwenen Steden. Ze gaat voor het tweede jaar naar school en vlak voordat het school begint ontdekt ze een magische eenhoorn. Zelfs in de magische wereld waar Sophie zich nu bevindt is dit een unicum en ze mag de speciale eenhoorn verzorgen en trainen. Ze hoopt dat ze een rustig leven kan leiden, maar in haar geheugen zitten nog altijd geheimen verstopt die zij zelf niet kent. Ze wordt geconfronteerd met het verleden, het heden en haar toekomst. Spannend!

Ik herlas eerst deel 1 voordat ik aan dit deel begon en daardoor heb ik extra lang van Sophie en haar avonturen kunnen genieten. Want genieten was het zeker. De schrijfstijl van deze auteur is vlot, spannend en ontzettend beeldend. Ze neemt je echt mee op reis met Sophie en dat is ontzettend fijn. Zoals je ziet zijn beide boeken enorme dikkerds maar zo voelt het totaal niet tijdens het lezen, je vliegt er als volwassene echt doorheen, maar ook als tiener denk ik dat je het boek niet kunt wegleggen en het zo uit hebt. Ik vond de schoolse setting in het verhaal heel erg leuk en heb daar echt van genoten. Ik vind wel dat Sophie volwassener overkomt dan haar leeftijd en dat stoorde mij in dit deel met vlagen. Ze maakt zoveel mee dat het logisch is dat ze wat ouder lijkt dan haar leeftijd maar ik miste soms een beetje het ‘kind’ zijn in het boek.

Dit is overigens het enige puntje waar ik niet enthousiast over ben want verder ben ik dat echt wel! Het verhaal is spannend, goed geschreven, leerzaam, grappig en magisch. Echt een dikke aanrader en ik hoop enorm dat de hele serie vertaald gaat worden, ik kan namelijk niet wachten!

Meer recensies van Nikkileest