Een huis, vijf vrouwen

Nikkileest Nikkileest
12 mrt 2021

Ik begin deze recensie met mijn stukje over deel 1 van deze serie en onderaan vind je mijn korte introductie over de personages!

Dit deel begint met de jaarlijkse barbecue die georganiseerd wordt door vijf huisgenoten die samen in een studentenhuis wonen. Het is eigenlijk niet echt meer een studentenhuis, want maar 1 van de vijf studeert nog.
Je leert ze allemaal kort kennen en vanuit dat moment volg je iedere huisgenoot op hun werk, dates en tijdens alledaagse bezigheden zoals boodschappen doen en sporten.

‘Wie heeft verzonnen dat hardlopen een sport is? Wat voor nut heeft rondjes rennen in godsnaam?’

In deel 1 heb ik nog niet echt een band met de personages opgebouwd, het is erg leuk dat ze per hoofdstuk afwisselend de hoofdrol hebben, maar ik hoop in de vervolgdelen wel meer banding te hebben met de 5 meiden. Wat daar trouwens wel leuk aan is, is dat je dus met alle vijf meeleeft. Er is, tenminste naar mijn idee, niet 1 personage wat meer beleeft in dit boek dan de anderen. Dus ik vind deze manier van schrijven zijn voors en tegens hebben!

Van de 5 auteurs heb ik alleen wat van Renée Olsthoorn gelezen hiervoor en ik herken haar schrijfstijl, erg leuk. Ik vind de personages alle 5 wel al verschillend en ik ben benieuwd of ik hierin ook kenmerkende schrijfstijlen van de andere auteurs ga ontdekken bij de vervolgdelen.

Ik moest bij dit deel wel erg wennen aan de manier waarop de dagen zijn ingedeeld, ik zie er geen logica in en daardoor ging ik me er teveel op focussen. Ik hoop dat ik dat in de vervolgdelen kan loslaten.

De huisgenoten:

Esmee:
Op de eerste bladzijde van het eerste deel, wist ik, yes dit personage is geschreven door Renée Olsthoorn. Ik ben dol op de personages die zij creëert. Eten! Muziek! Hollandse invloed!
Sowieso iemand die luddevedu in een boek schrijft. Love it ! haar schrijfstijl voelt als thuiskomen
Esmee is lekker impulsief en zorgt voor de nodige opschudding in het huis!

Janne:
I hartje Janne. Mensen die dagen in een badjas wonen hebben bij mij sowieso een streepje voor! Janne werkt als verpleegkundige en vergeet af en toe zich zelf. Zij maakt een enorme groei door in de serie en dit heeft Anne West ontzettend mooi en liefdevol neergezet.

Lydia:
Lydia behoort tot #teamgintonic dus is sowieso een goeie catch. Ze werkt teveel en te hard en ook zo groeit en ervaart dat het leven uit meer bestaat dan uit hard werken. Ik ben heel blij dat ik de Food truck fiësta serie mag lezen want ik wil meer van Saskia Oudshoorn!

Eva:
De eeuwige studente die ik soms wel door elkaar wilde rammelen wordt neergezet door Evelien de Raaff, deze serie is haar debuut en het smaakt naar meer. Ze heeft een hele prettige schrijfstijl die ik steeds fijner vond lezen. Tobias, is mijn favoriete bij-personage, ik heb er van genoten! De liefde die zij voelt voor Mestreech spat van de bladzijdes af. Leuk!

Charlot:
Werkt in het tuincentrum en is veel te lief voor iedereen behalve voor zich zelf. De liefde en zorgen die zij voelt voor anderen is zowaar aanstekelijk. Het personage wordt heel liefdevol neergezet door Chantal Claassen en ik wil zeker meer van haar gaan lezen! Heerlijke schrijfstijl!

Meer recensies van Nikkileest