Kwetsbare liefde
Thea en Georg zijn gelukkig samen en plannen hun bruiloft. Ze zijn niet alleen gelukkig in de liefde maar ook op carrière gebied gaat het goed. Maar dan slaat het noodlot toe, Thea wordt ernstig ziek en ze zal moeten herstellen in een revalidatiecentrum in de bergen. Omdat Thea zelf niet het vertrouwen heeft in haar herstel besluit ze alles uit haar leven te bannen en geen contact meer te hebben met haar zussen én met Georg.
Om een of andere reden heb ik dit boek best lang laten liggen, ik ben er meerdere keren in begonnen maar ik werd steeds verleid tot andere boeken. Ik kan niet echt vertellen waarom, maar ergens pakte het verhaal me niet direct. Maar toen ik eenmaal goed in het verhaal zat, kon ik het maar lastig wegleggen en had ik het zo uit, wat dat betreft was dit dus best wel een dubbele leeservaring.
Los daarvan, vond ik de schrijfstijl van de auteur wel prettig. De auteur schrijft heel beeldend en je waant je ook wel in de Duitse omgeving. Thea wilde ik soms wel een beetje door elkaar schudden, maar de groei die ze doormaakt en de grote rol die zij uiteindelijk speelt in het levens van anderen vond ik een erg mooie ontwikkeling. Wel vond ik het jammer dat er wat minder ‘dokter’ scènes in dit boek zitten waarbij Thea werkt als arts, maar dit paste natuurlijk ook niet echt bij dit verhaal.
Het boek is in principe los te lezen, maar het is natuurlijk wel leuker om eerst het eerste deel te lezen. Ondanks dat ik in het begin er niet lekker in zat, zou ik het toch wel plezierig vinden om nog meer te lezen over Thea en Georg!