Advertentie

De moord op Queen-T - Tanja de Jonge
"Lucas had allerlei vreemde gewoontes gekregen, hij deed vogelgeluiden na en spaarde oude sleutels"
Lucas is èèn van de hoofdrolspelers van het boek en het is een lieve speciale jongen met gebruiksaanwijzing en Stijn zijn broer beschermt hem waar hij maar kan..

Achterflap:
Hoever zou je gaan om je broer te beschermen?
Op de grond lag een meisje. Bewegingloos.
Het leek een slaaphouding, maar haar ogen stonden wijd open.
Lucas zat ernaast. De uitdrukking op zijn gezicht was leeg. 'Ze heet Quinty,' was het enige wat hij zei.
Wie was Quinty en waarom moest ze dood? Wie besloot dat haar leven niets meer waard was dan achtergelaten te worden in een stadspark?
De moord op Queen_T is een aangrijpend verslag over een moordzaak waarin langzaam maar zeker een schokkende waarheid onthuld wordt.

Dit boek is niet alleen boek waarin de spanning perfect opgebouwd is en er steeds meer geheimen onthuld worden waardoor je dichter bij de ontknoping komt, maar het is ook een boek waarin actuele thema's voor jongeren naar boven komen.

Het verhaal wordt verteld vanuit Stijn.
Stijn zijn broertje Lucas is een lieve en goudeerlijke broertje die samen met zijn moeder woont waar alles volgens schema gepland en geleefd wordt. Stijn heeft een hele goede en speciale band met zijn broertje maar is een tiener en leven volgens het strakke schema wat zijn broertje nodig heeft doet hij liever niet. Stijn woont dus bij zijn vader en Astrid de vriendin van zijn vader.

Op het moment dat hij zijn broertje Lucas aantreft bij Quinty stuurt hij hem naar huis en probeert sporen uit te wissen want " Lucas is nu pas kalm sinds de scheiding en verhuizing en dit zou niet goed zijn voor hem".
Ondertussen raakt hij bevriend met Dunya die de beste vriendin van Quinty was. Samen gaan ze op onderzoek uit om te kijken wat er precies gebeurt is en wat de rol van Lucas in die verhaal is want Lucas zat op een hele andere school en is niet het type jongen waar de populaire Quinty mee om zou gaan...

Het verhaal is opgedeeld in hele korte hoofdstukken waardoor het heel fijn is om te lezen.
Boek wat je tot het laatste moment laat mee denken wie de dader zou kunnen zijn en wat zijn motief is.
Alhoewel het een jeugdboek is is het ook voor volwassenen een goed en spannend boek!

Reacties op: Hoever ga jij om iemand te beschermen?

18
De moord op Queen_T - Tanja de Jonge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker