Twee gezichten
Een boek van Cavanagh met Eddie Flynn in de hoofdrol: dan weet je eigenlijk al op voorhand dat je 5 sterren kunt uitdelen. En met deze flaptekst kon ik me verwachten aan een bloedstollende thriller.
Jammer genoeg had ik de afgelopen week minder tijd dan gedacht, waardoor ik wat langer over dit boek deed dan ik gepland had. Dat heeft absoluut niets met het verhaal zelf te maken, want dat was er weer een dat ik liefst in een dag had uitgelezen.
Een boek met Eddie in de hoofdrol doet me altijd uitkijken naar de dialogen in de rechtszaal en de vindingrijkheid van Eddie. In dit boek draait de verhaallijn vooral rond influencer Elly. Zij raakte bekend door haar random acts of kindness. Haar laatste video is echter van een heel andere aard. Ze ontdekt dat haar man haar bedriegt met haar beste vriendin.
Twee weken later komt ze Logan tegen. Nietsvermoedend helpt ze hem en dat loopt slecht af. Logan heeft iets in haar drankje gedaan en ze kan maar op het nippertje ontsnappen voor ze buiten flauwvalt. Wanneer ze wakker wordt in het ziekenhuis, wilt de politie met haar spreken, maar niet om de reden die Elly in gedachten heeft. Ze wordt beschuldigd van een dubbele moord.
Elly wilt zich door Eddie laten verdedigen. De eerste keer dat hij in beeld komt, toont hij in een andere zaak hoe hij op zijn eigen, geniale manier voor gerechtigheid zorgt. Cavanagh kaart hiermee het vaak oneerlijke systeem bij justitie aan.
We blijven ook Logan volgen. Hij is naar een begraafplaats gegaan om een lichaam op te graven en een injectie toe te dienen. Het is niet meteen duidelijk waarom hij dit doet, maar het kan weinig goeds betekenen. Ook verder in het verhaal laat Logan een spoor van lichamen achter.
Eddie en zijn team krijgen de onmogelijke opdracht om de jury te overtuigen van Elly's onschuld. Hierbij dient hij inventief te werk te gaan en dat is soms op of over het randje van wat legaal is. Dat maakt het natuurlijk des te leuker om het verhaal te volgen.
Wanneer je denkt dat Eddie al genoeg werk heeft, moet hij zich ook zorgen maken over zijn dochter, zijn ex-vrouw en haar nieuwe man. Door een zaak over een erfeniskwestie worden zij bedreigd door een sociopaat. Logan komt hier achter en sluit een gevaarlijke samenwerking af met deze man.
Er volgen nog meer moorden en beschuldigingen. Zo moet het team van Eddie uiteindelijk 2 rechtszaken tot een goed einde zien te brengen. Ik vond het onmogelijk om de uitspraken in beide zaken te voorspellen. De spanning die je gedurende het hele verhaal voelt, kent zijn hoogtepunt in een bloedstollende finale. De auteur laat je sprakeloos achter en dit verhaal was de score die ik vooraf verwachtte te kunnen geven dubbel en dik waard.
Cavanagh komt bij elk boek origineel uit de hoek. Hij houdt een hoog tempo aan en maakt het tot aan de laatste pagina's nagelbijtend spannend. Dit boek was perfect los van de andere boeken uit de serie te lezen. Het verbaast me keer op keer hoe de auteur deze verrassende en originele wendingen blijft bedenken.
Dankjewel aan VBK Belgiƫ en LS Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!
Dankjewel aan VBK Belgiƫ en LS Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!