Een eerlijke leugen

Rainy is voor de liefde van New York naar Tiger Mountain verhuisd. De vrouwen in de buurt vormen een hechte vriendengroep en Rainy wordt er door de meesten met open armen ontvangen.

De proloog heeft iets dreigends waardoor je meteen in het verhaal wordt getrokken. Dat wordt alleen maar versterkt door het feit dat Rainy tegen haar zin instemt met een weekend in Vegas. Ze lijkt daar een verleden te hebben en ik was dan ook heel benieuwd waarom ze er niet opnieuw naartoe wilde.

Een tweede verhaallijn neemt ons mee naar het verleden. Summer en haar moeder worden geholpen door een zekere Taured. Veel details wijzen op een sekte en na enkele hoofdstukken krijg je ook die bevestiging. Na veel red flags heeft Summer uiteindelijk door wat haar moeder al lang besefte: ze moeten daar zo snel mogelijk weg.

In het heden gaat de trip naar Vegas door. De ochtend na een feestnacht blijkt Braithe, een van de vriendinnen, ontvoerd te zijn. Door een sms weet Rainy dat dit met haar verleden te maken heeft.

Rainy maakt niet altijd de slimste keuzes. Ze wilt eigenlijk niet meegaan, maar doet het dan toch. Daarnaast bezoekt ze in Vegas ook plekken waar ze beter kan wegblijven. Dat is voor de verhaallijn een soort van noodzakelijk kwaad, maar ik vind het beter wanneer hoofdpersonages meer doordachte keuzes maken.

Wanneer Summer en haar moeder beseffen dat ze uit de sekte moeten ontsnappen, vond ik die gebeurtenissen interessanter om te volgen dan wat er zich in het heden afspeelde. Dat wil echter niet zeggen dat ik het heden saai vond.

Het verhaal vond ik heel goed bedacht en hield me in zijn greep. De link tussen beide verhaallijnen is best snel duidelijk, maar dat maakt het verhaal daarom niet minder spannend. Enkel het einde ging wat te snel voor mij. Hierdoor kwam dit wat onduidelijk over, maar verder een prima thriller over hoe het verleden blijft achtervolgen.

3,5/5

Meer recensies van Our Library Belgium