De beller op lijn vier
Het lijkt een doodnormale dag te worden voor radiopresentatrice Jordan en rechercheur Cole. Alles verandert wanneer Jordan spreekt met een zekere Bernie. Hij wilt een spelletje spelen en laat Jordan kiezen tussen taxi's en Ubers.
Normaal werkt Cole voor moordzaken, maar hij is tijdelijk aan het werk bij de verkeerspolitie. Hij is net in de buurt wanneer er 7 taxi's ontploffen. Er was al een enorme verkeersdrukte en met deze ontploffingen is de chaos compleet.
Jordan maakt in de eerste hoofdstukken geen goede indruk omdat ze vreselijk arrogant is. Naar mate het verhaal vorderde, leerde ik wel dat er een andere Jordan schuilde achter die façade. Die kon ik iets meer appreciëren.
Bernie begint een ziek spelletje te spelen op de radio en tegelijk wilt hij het op de plaats delict van een dubbele moord doen uitschijnen dat Cole bij dit alles betrokken is. Ik werd ontzettend nieuwsgierig gemaakt naar hoe dat in elkaar zat.
Het dodental loopt op en dreigt nog veel hoger te worden. Cole moet alles op alles zetten om Bernie zo snel mogelijk te stoppen. Ook Jordan staat onder druk terwijl haar uitzending wordt gevolgd door miljoenen luisteraars.
Vanaf het begin beloofde dit een zenuwslopend verhaal te worden. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op waardoor de spanning te snijden is. Het boek leest hierdoor erg vlot. De korte hoofdstukken droegen daar eveneens aan bij.
In dit verhaal worden enkele onherstelbare fouten uit het verleden opgediept. Bernie laat zich leiden door wraak en woede, wat zorgt voor een onvoorspelbaar en genadeloos spel. Dat maakte het onmogelijk om dit boek weg te leggen. Ik vond het verhaal geweldig goed opgebouwd.
Als ik mijn score op het grootste deel van dit boek zou baseren, dan gaf ik zeker 5 sterren. Op het einde kwam er voor mij iets te veel herhaling wat betreft het afgaan van bommen. Ook had ik verwacht dat er wat dieper werd ingegaan op enkele moorden die voorafgaand aan deze dag gepleegd werden. Verder was dit een meer dan geslaagde thriller.