Tussen sneeuw en bloed
De Nederlandse Iris gaat bij een IJslands gezin werken als au pair. Wanneer ze in het land aankomt, hoopt ze dat andere reizigers haar niet herkennen. Dat riep meteen vragen op omdat je dan nog niet weet waarom ze uit Nederland vertrokken is.
Ze wordt warm onthaald door het gezin. Enkel de oudste zoon is wat minder blij met haar komst. Ook volgt er vrij snel een enveloppe van een onbekende afzender met de boodschap 'You're not welcome here'.
Iris werkt bij een nieuw samengesteld gezin en er is dus nog een ex-man in beeld. Zij ontmoet hem toevallig al kort na haar aankomst en krijgt meteen gevoelens voor hem. Die blijken wederzijds te zijn.
Met de proloog over een moord en de dreigende boodschap zou je denken dat er al wat onderhuidse spanning gecreëerd wordt, maar dat bleek niet het geval te zijn. Ik had in het begin vooral het gevoel in een roman beland te zijn.
Na verloop van tijd wordt de gebeurtenis in Nederland ter sprake gebracht. Persoonlijk vond ik het op dat moment een overdreven reactie om daarvoor naar IJsland te vluchten. Dat deed voor mij afbreuk aan de geloofwaardigheid.
Iris en Dario beginnen een relatie, al houden ze die in eerste instantie nog geheim. Dit vormde ook meteen de belangrijkste verhaallijn. Er kan zeker wat romantiek in een thriller aanwezig zijn. Echter mag het niet ten koste van de spanning gaan.
Dan wordt er plots een vrouw vermoord die Dario kende. Iris wilt mee uitzoeken wie daar verantwoordelijk voor is en ook van wie de dreigbrieven afkomstig zijn. Ik was daar ook wel nieuwsgierig naar, maar het verhaal zelf wist me niet echt te raken.
De auteur heeft er goed aan gedaan om eens naar het verleden te springen en een aantal keer het perspectief van de dader toe te voegen. De schrijfstijl was erg aangenaam en zorgde ervoor dat ik het boek best snel uit had.
Jammer genoeg was dit verder niet mijn ding. Het verhaal raakte me niet en ik voelde geen klik met de personages. Ik had ook absoluut niet het idee dat ik een thriller aan het lezen was. Dit was voor mij eerder een feelgood waaraan wat flauwe spanning was toegevoegd.