Jager in de nacht

Our Library Belgium 29 januari 2026
Hunter en Garcia krijgen een lugubere zaak voorgeschoteld. Ze worden opgeroepen voor de vondst van een vrouwelijk lichaam zonder zware verwondingen. Haar lippen zijn dicht genaaid, maar verder zijn er geen sporen van geweld. De patholoog doet echter een schokkende ontdekking.

Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Hierbij komen we onder meer terecht bij een nietsvermoedende Katia. Haar ontvoerder staat plots achter haar in haar appartement. Dat gevoel van onveiligheid kruipt meteen onder je huid.

Het onderzoek naar de moord kruist op een gegeven moment het onderzoek van privédetective Whitney Meyers naar de vermiste Katia. Whitney heeft vroeger ook nog bij de politie gewerkt. Door de ernst van deze zaak leidt dat tot een noodzakelijke samenwerking.

Er volgt een tweede slachtoffer en ook zij is op een soortgelijke manier om het leven gebracht. Bovendien zijn er op de plaats delict boodschappen te vinden die gericht zijn aan de slachtoffers.

In dit boek krijg je trouwens ook een inkijk in het verleden van Hunter. Hierdoor leer je hem beter kennen en voelen de hoofdpersonages steeds meer vertrouwd aan.

Het wordt vrij snel duidelijk dat Hunter en Garcia te maken hebben met een gestoorde dader die zijn plannen jarenlang heeft voorbereid. Dat maakt van dit derde deel opnieuw een gruwelijk goede thriller. Het tempo ligt hoog en ik kon onmogelijk voorspellen welke richting het verhaal zou uitgaan. Een geweldig spannend einde deed me alweer uitkijken naar de volgende delen. Een aantal daarvan heb ik gelukkig al in mijn bezit!

Meer recensies van Our Library Belgium