Voordat we slapen

Our Library Belgium Our Library Belgium
18 mrt 2026

Nadat 7 kinderen vermist raakten, ontdekte de Ierse politie een geheimzinnige sekte. De zaak is maanden later zogezegd opgelost, maar de sekteleiders zijn nooit gevonden en de 14-jarige Riley is nog steeds spoorloos.

Eén jaar later blijkt dat één van de sekteleiders gruwelijk vermoord werd in Rotterdam. Rechercheur Murph Stonewall gaat op onderzoek uit en dan blijkt dat Elena, de moeder van Riley, verantwoordelijk is voor de moord. Nog meer opzienbarend is het feit dat Riley naast haar in de auto zit.

De flaptekst van dit boek had me erg nieuwsgierig gemaakt. Het verhaal begon ook veelbelovend. De moord op de sekteleider kwam vrijwel meteen aan bod dus van een lange of trage inleiding was er geen sprake.

Hendriks heeft een verfrissende en gevatte schrijfstijl die heel aangenaam las. Met Murph werd er voor een hoofdpersonage gekozen dat je niet zo vaak tegenkomt; ze is namelijk doof. Ik vond dat zeker een positieve keuze. Bijkomend waren er telkens illustraties te vinden bij een nieuw hoofdstuk. Ook dat is iets wat je zelden ziet in een thriller.

Het verhaal vond ik op zich interessant door de afwisseling tussen heden en verleden en er hing voldoende spanning. Toch was dit niet helemaal mijn ding en kon ik soms wat moeilijker volgen. Het verhaal is eerder een combinatie van horror en thriller en die bovennatuurlijke elementen spraken mij minder aan. Dat ligt vooral aan het feit dat ik bijna enkel thrillers lees en amper uitstapjes maak naar andere genres.

Gezien het volledige plaatje klopte en Hendriks het verhaal echt tot leven bracht, kan ik niet zeggen dat ik het verhaal slecht vond of me er doorheen moest spartelen. Ondanks een aantal positieve punten bleek het gewoon geen boek voor mij te zijn.

Ga vooral zelf ontdekken hoe jij dit boek ervaart. En heb je ervan genoten, dan kan je binnenkort ook het nieuwste boek van deze auteur lezen. In het diepe duister verschijnt 22 april.

Meer recensies van Our Library Belgium