In het duister

Our Library Belgium 24 augustus 2025
Politieagent Lacey Flint is er net op tijd bij wanneer een baby in de Theems gegooid wordt. Deze gebeurtenis is slechts het begin, want een groepering op het darkweb heeft nog heel wat meer gepland. Op verschillende fora worden talloze mannen aangespoord om vrouwen lastig te vallen.

Twaalf jaar geleden voorkwam Lacey een zelfmoord. Op datzelfde moment maakt ze nog een tweede, belangrijke keuze. Beide beslissingen zijn van groot belang geweest en die invloed wordt in dit verhaal heel duidelijk.

Hoewel de auteur een vlotte en heldere schrijfstijl heeft, vond ik de uitwerking van het verhaal met momenten ongeloofwaardig. Daarnaast voelde een deel van het verhaal best voorspelbaar aan. Zo probeert het team van inspecteur Joesbury bijvoorbeeld te infiltreren in de kern van de groepering. Hierbij had ik al vrij snel door wie de kern aanstuurde.

Het einde bevatte nog een twist die me gedeeltelijk wist te verrassen waardoor niet alles voorspelbaar was. Helaas was dit boek dus niet voor mij weggelegd. Ik voelde ook geen klik met het hoofdpersonage.

Meer recensies van Our Library Belgium