Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

fascinerend

Pederebooksandtravel 18 september 2023
✨✨✨ recensie ✨✨✨

De Schipbreuk Van De Wager is een aanrader voor liefhebbers van avontuurlijke non-fictie en maritieme geschiedenis. Het verhaalt over het reilen en zeilen van de bemanning op een Man-Of-War en hun ongelooflijke strijd op overleving na de schipbreuk, de muiterij en de verwoede, bijna tegen het waanzinnige af, pogingen van de overlevenden om van een desolaat eiland terug te keren naar de hun gekende Engelse ‘beschaving’.

Na talloze opzoekingen en raadplegingen heeft David Grann een meer dan realistisch beeld geschetst van het ontstaan van een onzinnige politieke oorlog begin 18e eeuw en het leven van de bemanningen van en aan boord van een Brits oorlogschip.
Onvoorstelbare moeilijkheden, ziektes en tegenslagen doen zich voor op de jacht naar een Spaans goudgaljoen. De stormen en bijna ontembare zeestromingen tijdens het ronden van kaap Hoorn worden de Wager uiteindelijk fataal en wat hierna volgt is een gruwelijke strijd op overleven, machtswisselingen en de uiteindelijke terugkeer van drie verschillende groepjes overlevenden naar Engeland.
Drie verschillende verhalen zullen uitmaken of er echt een muiterij was , wie daar schuldig aan bevonden wordt en de doodstraf zal krijgen…of niet.

De Schipbreuk Van De Wager, non-fictie verhaal gebaseerd op talloze verslagen en publicaties uit de 18e eeuw. Meeslepend, verbazend, ongeloof over onkunde en idiote, domme beslissingen.

Neen het leven aan boord van een Man-Of-War was niet zo romantisch als de meeste van ons het kennen.
Dankjewel David om me hierover een compleet ander beeld te geven en voor toekomstige lezers, veel plezier met dit boeiend boek.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Pederebooksandtravel

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.