Advertentie

Je zult als rechercheur maar naar een melding worden gestuurd betreffende een lijk dat al twee tot drie dagen in een afgesloten huis zonder airconditioning ligt. Dat overkomt rechercheur Renée Ballard. Het lichaam is van een ongeveer vijftig jarige, blanke vrouw. Ondanks dat Ballard bij nadering door haar mond ademt, is de walgelijke geur van de dood een regelrechte aanslag. Al gauw komt Ballard tot de conclusie dat de vrouw in de badkamer uitgegleden moet zijn en haar hoofd heeft gestoten, met de dood als gevolg. Later zal dit muisje nog een lange staart krijgen als blijkt dat er ook ingebroken is.

Wanneer Ballard in het politiebureau een verslag maakt, merkt zij dat een haar onbekende man daar in archiefladen aan het snuffelen is. De man blijkt Harry Bosch te zijn, die daar vroeger als rechercheur heeft gewerkt. Harry, bezig met een oude zaak, zocht naar informatie over een destijds weggelopen meisje, Daisy Clayton. Nieuwsgierig geworden, duikt Ballard in het dossier over Daisy Clayton. De vraag rijst, wat Bosch daarmee te maken heeft. Maar daar zal zij snel achter komen. Het vervult Ballard met afschuw te lezen dat het naakte stoffelijk overschot aangetroffen werd in een container op een berg vuilnis.

Kort daarop ontmoet zij Harry Bosch en wordt door hem over het dossier bijgepraat. Ballard vraagt zich op enig moment af of zij er wel goed aan gedaan heeft om met Bosch samen werken. De manier van Bosch zijn optreden zou immers schadelijk kunnen zijn voor Ballard haar carrière. Bij de uitvoering van zijn werk neemt Bosch het soms niet zo nauw met de wet en dat leidt tot conflicten met zijn baas. Ballard wil daarin niet meegezogen worden.

Zo komt er een moment dat Harry Bosch buiten spel wordt gezet. Harry is zich bewust dat dit aan zichzelf te wijten is, maar vindt het niet erg. Zo kan hij zich nu helemaal wijden aan de zaak-Daisy Clayton en zijn gedachten over zijn recente blunders naar de achtergrond schuiven. Alles wat Ballard en Bosch doen om enig inzicht in de zaak over Daisy te krijgen is het raadplegen van oude politiedocumenten. Maar of dat zal leiden tot een goed einde, zal nog moeten blijken. Met een wispelturig figuur als Harry Bosch weet je dat nooit.

Met IN DE STILTE VAN DE NACHT, komt MICHAEL CONNELLY, met oud gediende Harry Bosch op de proppen.
Naast het hoofd item over de zaak-Daisy Clayton, lopen secundair meerdere verhaallijnen mee. Immers, zowel Harry Bosch als Renée Ballard houden zich ook bezig met andere zaken die zij op hun bordje krijgen. Deze secundaire verhaallijnen houden je meer bezig dan de zoektocht van Ballard en Bosch naar de moordenaar van Daisy Clayton.
Uiteindelijk smaakt de samenwerking tussen Ballard en Bosch naar meer. Naar verwachting zullen meerdere boeken met samenwerking tussen die twee volgen. En dat is niet verkeerd.

Reacties op: Met kennis van zaken geschreven.

87
In de stilte van de nacht - Michael Connelly
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker