Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Soms moet je iets loslaten om te kunnen helpen.

Peter Marks 20 maart 2024
Ida leed aan dementie en dat veroorzaakte bij haar hallucinaties. Toen Ida naar buiten keek zag zij daar drie mannen staan. Mannen die in het verleden in haar leven een grote rol hadden gespeeld. Ongemakkelijk stond zij op en liep naar de lichtschakelaar om het licht uit te doen. Tevens vroeg zij zich af of zij haar dochter Astrid moet bellen. Astrid die overdag tekstschrijver en ‘s avonds en ‘s nachts mantelzorger voor haar licht dementerende moeder is.

Het moest een keer gebeuren. De ziekte van Ida veroorzaakte ook stramheid. Het gevolg daarvan was dat Ida van de trap af kukelde. Behalve een hoofdwond die in het ziekenhuis werd verzorgd mankeerde Ida verder niets. Hoewel het verwijderen van de hechtingen door de huisarts een peulenschil zou moeten zijn werd dit een drama. Niet voor Ida, maar voor de dokter. Zonder dat Astrid het kon voorkomen zag Ida kans om de dokter met een aardappelschilmesje in zijn hals te steken. Astrid had spijt als haren op haar hoofd dat zij het is die dat mesje heeft laten liggen met nu als gevolg dat haar moeder door de politie naar het politiebureau is meegenomen. Astrid voelt zich verantwoordelijk. Astrid wist op dat moment de reden nog niet waarom haar moeder de dokter met het mesje verwondde, maar zal daar later achter komen.

WIE ZWIJGT, werd als debuut geschreven door LIZ OUWENS en in 2022 uitgegeven bij De Crime Compagnie. Het betreft een geweldig goed gevoelig en met liefde geschreven verhaal over een dochter die haar demente moeder ten koste van alles als mantelzorger voor haar in huis wilde zorgen. Een verhaal dat op mij als lezer heel veel indruk heeft gemaakt.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Peter Marks