Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Kate en Tristan vormen een sterk koppel.

Peter Marks 18 februari 2024
Op een regenachtige werkdag verliet journaliste Joanna Duncan haar kantoor en liep naar haar auto die in een ongure parkeergarage stond. Een duister figuur hield haar in de gaten en volgde haar. In de parkeergarage zag de man kans om haar te overmeesteren en een plastic zak over haar hoofd te trekken. Het verbaasde hem hoe lang het duurde voordat iemand was gestikt. Hij had nog maar één doel. Haar lichaam laten verdwijnen. Ooit had Joanna een onthullend stuk geschreven over parlementslid Noah Huntley dat er toe leidde dat hij zijn zetel in het parlement kwijt raakte en een einde kwam aan zijn politieke carrière. De vraag doemde op of dat iets met Joanna’s verdwijning te maken had.

Kate Marshall had haar werk bij de politie achter zich gelaten en was met haar vriend Tristan Harper een detectivebureau begonnen. Alle begin is moeilijk en dat gold ook voor hen. Beiden moesten er nog een baantje bij hebben om het financieel uit te houden. Maar daar kwam verandering in wanneer Kate op enig moment een voicemailbericht ontving van een vrouw die zei Bev Ellie te heten en de moeder te zijn geweest van Joanna Duncan die bijna dertien jaar geleden zomaar van de aardbodem was verdwenen. Toen Kate terug belde naar Bev kreeg zij meer informatie over de verdwenen Joanna. Zij was toentertijd journalist bij de West Country News. Het was op een zaterdag dat zij van haar werk naar de parkeergarage liep en toen was verdwenen. De politie had haar auto in de parkeergarage aangetroffen met daaronder haar telefoon. Een onderzoek door de politie had niets opgeleverd.

VALLEND DUISTER werd geschreven door ROBERT BRYNDZA en in 2021 uitgegeven bij Uitgeverij Boekerij. Dit boek betreft wederom een meesterwerk betreffende de Kate Marshall serie. Het verhaal is vlot geschreven met pittige en tevens gruwelijke scènes waarin Kate en Tristan een sterk koppel vormen.


Reageer op deze recensie

Meer recensies van Peter Marks

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.