Advertentie

Schattig boekje met een heel leuk verhaal, waarin Posy de muis en Pip het konijn de hoofdrol hebben.
Pip en Posy zijn beste vriendjes, maar in dit boek maken ze, na al heel veel sneeuwpret te hebben gehad, plots ruzie over hoe een sneeuwman er moet uitzien.

Er was die dag geen vuiltje aan de lucht. Een dik sneeuwtapijt had ervoor gezorgd dat alles van planten tot voorwerpen, onder een dik sneeuwtapijt verdwenen waren. Pip en Posy wilden heel snel naar buiten om heel wat sneeuwpret te beleven.
Warm aangekleed gingen ze sleeën, maakten ze sneeuwengels in het sneeuwtapijt, proefden ze van de sneeuw … en wilden ze een sneeuwpop maken.
Posy wou een sneeuwmuis rollen, maar Pip wou een sneeuwkonijn. Beiden werden boos, gooiden met sneeuw naar elkaar tot Pip Posy heel hard duwde. Beiden huilden, zagen hun fouten in en sloten al snel terug vriendschap.
Samen gingen ze terug naar binnen, warmden zich op en begonnen samen fijn te knutselen.

Mooi hardkartonnen kijkboekje in handig vierkanten formaat met afgeronde hoeken.
De doelgroep 1 – 3 jaar kan zich niet bezeren aan het boek en de mooie cover nodigt uit om veelvuldig te worden opgenomen.
In 24 pagina’s laat de auteur en illustrator verschillende belevingen (spelen, ruziemaken, vriendschap sluiten) en vaardigheden (zich aankleden, knutselen) inwerken op de peuters

Leuk voorleesboekje voor ouders die samen met hun kind binnenin veel kunnen ontdekken, gaande van sneeuwkleding over vogels in een nestkastje naar het maken van figuren.

Voor de mooie tekeningen, de fijne korte tekstjes en de opvoedkundige waarde waardeer ik dit boekje graag met 4 sterren.

Reacties op: Schattig en leuk voorleesboekje!

1
Pip en Posy in de sneeuw - Axel Scheffler
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker