Leuke nieuwe serie!

Riannesboekenwereld 27 november 2025
Na haar Klavertje serie was ik erg benieuwd naar haar Eiland serie. Ik mocht het e-book Eilandverlangen van Anne Labus lezen en recenseren. Dit is deel 1 in de Eiland serie. Bedankt LS Uitgeverij voor dit recensie-exemplaar!

Vier boeken van de Klavertje serie heb ik gelezen en daar was ik eerder enthousiast over. Mijn verwachting was dat ook dit een boek was wat ik geweldig zou vinden, de lat lag hoog. Ik kan je vertellen dat ik deze serie ook goed vind! Anne heeft een vlotte schrijfstijl en dat leest heel prettig. Ze schrijft gedetailleerd en dus zit ik helemaal in het verhaal. Het moment van de beroerte van de moeder en de scène in het ziekenhuis voelde alsof ik daar zelf stond. De personages voelen heel vertrouwd aan, alsof ik ze zelf ken. Wat een lieve buurvrouw! Dit verhaal is goed opgebouwd. Ik vond het onderwerp niet per se vernieuwend, maar dat vond ik niet bezwaarlijk. Ik geef dit boek

Lily, Rose en Jasmin zijn drie zussen. Ze verliezen hun moeder door een beroerte en erven een vervallen pension. Hun moeder heeft een voorwaarde gesteld, namelijk dat elke zus drie maanden zonder hulp van de andere zussen het pension moet runnen. Daarna mogen ze het verkopen, doen ze dit niet dan wordt het geschonken aan de kerk. Het pension is een oud Kapiteinshuis.

Lily begint als eerste en vind het reilen en zeilen van het pension best leuk. Het gaat haar gemakkelijk af. Er is een reisgezelschap dat komt en wat zij gaat begeleiden. Naast het pension gaat Lily zich ook richten op vertaalklussen. Dan duikt haar oude liefde Simon op in haar leven. Komen haar oude gevoelens terug? Of heeft de knappe arts George, die ze in het ziekenhuis heeft ontmoet, haar meer ingepakt?

Meer recensies van Riannesboekenwereld

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.