Weer een leuke Jenny Colgan feelgoodboek!

Riannesboekenwereld Riannesboekenwereld
30 mrt 2026

Hoe zou jij het vinden om op een meisjesschool of jongensschool les te krijgen?

Gelukkig mag ik lesgeven aan een gemengde groep kinderen. Wel is de trend al een aantal jaar dat ik meer jongens dan meisjes in de groep heb, in de afgelopen 9 jaar op deze school heb ik één keer meer meisjes in de klas gehad (welgeteld één meisjes meer dan jongens).

In Met vlag en wimpel van Jenny Colgan gaan we terug naar de kostschool aan zee. Het is deel 4 in de Kostschool aan zee serie en de lat lag hoog. Alle boeken van Jenny Colgan heb ik in huis, helaas nog niet allemaal kunnen lezen. Leuk dat ze allemaal een serie vormen. Bedankt LSuitgeverij voor dit recensie-exemplaar!

Ik ben helemaal weg van de Cupcake serie, de Kerstboekwinkel serie en De kleine bakkerij serie, deze boeken heb ik dan ook allemaal gelezen. Altijd denk ik bij Jenny Colgan aan Polly de papegaaiduiker, misschien weet je dan over welke andere serie ik het heb. De boeken van Jenny Colgan lezen vlot weg, dit komt doordat ik vind dat ze een fijne schrijfstijl heeft wat fijn leest. Ik vloog door het boek Met vlag en wimpel heen en had hem zo uit. Er gebeurt veel en dat wordt vlot, maar ook met details beschreven. Het verhaal beschrijft een heel jaar in de verschillende seizoenen, dit vind ik leuk gedaan. De personages zijn herkenbare karakters, die je zo in het echte leven zou kunnen tegenkomen. Ze schrijft met humor. Het enige is dat ze zo veel leuke series heeft geschreven, dat de lat erg hoog ligt. Haar andere series vond ik nog leuker om te lezen, maar ook dit is een leuk boek om te lezen. Het is een fijn boek als je op zoek bent naar een portie feelgood, verstand op nul en lezen maar! Natuurlijk komen er liefdesrelaties, vriendschappen, emoties, dingen die verkeerd begrepen worden en nog wat drama in naar voren. Dit zijn van die boeken die je kunt vergelijken met een romantische film met een happy end. Wat het einde was had ik eerder in het boek verwacht, maar ondanks dat ik het voorspelde was het einde leuk! En ja, ik ga geen spoilers vertellen, dus lees zelf het boek als je wilt weten waar ik het over heb! Van mij krijgt dit boek ❤️❤️❤️❤️

Het verhaal begint in de zomervakantie. Lerares Maggie heeft eindelijk de liefde gevonden in David, een boekenliefhebber en leerkracht van een andere school. Dan wordt hun prille geluk onderbroken door het noodlot wat toesloeg bij de ex-vriend van Maggie. Als het nieuwe semester begint weten Maggie en David niet zo goed waar ze nu staan in hun relatie. De leerlingen keren terug naar Downey House waar de meidenperikelen de kop opsteken. Daarnaast hebben de leerlingen last van examenstress. De dagen op Downey House verlopen niet zonder slag of stoot...

Meer recensies van Riannesboekenwereld