Een boek dat nodig is en bovendien troost biedt!
Ik mocht Ik weet niet wat ik zeggen moet proef lezen voor Mariska Overman en Rob Bruntink. Dit is een praktische gids met tips over hoe je om kunt gaan met de dood, verlies en rouw. Wat een bijzonder boek is het geworden! Het is geen standaard informatief boek. Mariska en Rob hebben er voor gekozen om zich echt tot de lezer te richten en dat maakt het een stuk persoonlijker. Het mooie was dat ik tijdens het lezen als het ware een reis door het verleden maakte, doordat ik zoveel herkende. Er kwamen zelfs kleine dingetjes naar boven die ik vergeten was, maar die ik echt beschouwde als cadeautjes. Waar Overman en Bruntink heel sterk in zijn is het erkennen van het verdriet dat er mag zijn rondom dood, verlies en rouw, waardoor het zelfs troostend voelde, iets wat ik als heel plezierig heb ervaren. Het boek bevat prachtige stappenplannen, waar voor iedereen wel iets uit te halen is. Het mooie is dat je de handvatten ook op andere situaties toe kunt passen. Kortom, dit is een boek dat nodig is, omdat iedereen te maken krijgt met dood, verlies en rouw en zovelen het nog steeds moeilijk vinden om daar mee om te gaan.