Ongeloofwaardige damsel

rmy.smtr 03 januari 2024
Ik zag de cover en ik vond het prachtig gemaakt, ook de kunst aan de binnenzijde. Jammer genoeg was dat het enige wat ik tof vond aan het boek. Het verhaal vond ik niet goed geschreven. Het was langdradig, omslachtig en vaak herhalend geschreven, alsof de lezer alles snel zou vergeten en de herhaling nodig heeft. De hoofdpersoon moet een sterke vrouw voorstellen, geen zwakke jonkvrouw in nood. Toch wordt ze erg naïef voorgesteld. Ze heeft pas door dat ze geofferd wordt, als ze in de kloof wordt gegooid. En dan nog denkt ze dat het niet zo bedoeld is en dat ze haar meteen komen halen. Dit komt op mij erg ongeloofwaardig over om een sterke vrouw te zijn die snel van begrip is en probleemoplossend denkt. De hoofdstukken werden vooral vanuit Elodie verteld, maar wisselde soms af met andere vrouwelijke personages. Ik vond de wisseling chaotisch in het begin en sommige hoofdstukken overbodig. Jammer genoeg legde ik het boek geregeld aan de kant en pakte het na een paar boeken opnieuw op om mezelf te dwingen om het uit te lezen. Als dit geen recensie-exemplaar was, dan was ik allang afgehaakt.

Meer recensies van rmy.smtr