Dunk - Micha Meinderts
In ‘Dunk’ van Micha Meinderts volgen we Leonie en Julian. Leonie probeert zichzelf te bewijzen op de werkvloer, terwijl ze ook vooral zichzelf moet overwinnen. Julian daarentegen focust zich vooral op zijn huidige relatie, die niet helemaal van een leien dakje loopt, en zijn grootste passie: basketbal. De twee vinden elkaar en hoewel ze bijna ‘polar opposites’ zijn, hebben ze ook iets gemeen: hun aseksualiteit.
Ik was voornamelijk geïnteresseerd in ‘Dunk’ vanwege de ace-rep. Als aseksuele persoon zelf, weet ik dat we chronisch onder-gerepresenteerd zijn in boeken, zeker in het Nederlandse taalgebied. Ik sprong bijna een gat in de lucht toen ik erachter kwam dat Blossom Books een verhaal ging uitgeven met asksualiteit als belangrijk thema.
Helaas is die aseksuele rep ook het enige wat me echt boeide in dit boek. Meestal heb ik goede inzichten in waarom iets voor mij niet werkt, maar bij ‘Dunk’ is er niet echt iets wat het boek per se slecht maakte. Het klikte gewoon niet helemaal met mij. De personages konden me niet echt boeien, de schrijfstijl deed het niet voor me en ik kon weinig interesse opbrengen voor de gebeurtenissen in het boek. Daardoor las het niet heel goed weg en was ik, om heel eerlijk te zijn, ook een beetje verveeld.
‘Dunk’ is echter ook zeker en vast geen slecht boek. Ik denk dat dit toch een beetje een gevalletje is van ‘het ligt aan mij, niet aan het boek’. Op zich staken de personages wel goed in elkaar en raakte het boek ook interessante thema’s aan, maar het greep me niet zoals ik had gehoopt.
Iemand anders wordt misschien wel getrokken door de schrijfstijl en de personages, dus als je geïnteresseerd bent, kun je het zeker en vast wel eens een kansje geven.
Ik heb een fysiek recensie-exemplaar gekregen in ruil voor deze review, dit beïnvloedt mijn mening echter niet.