Advertentie

Het Londens Kwartet door Wim Belaen.
Actuele thriller met de Brexit als achtergrond.

Het is Brexit-tijd in Groot Brittannië. Twee ministers worden tegelijkertijd ontvoerd. Het land staat op z’n kop. De Geheime dienst M15 maakt overuren, evenals de pers. De zenuwen staan hooggespannen. Er lijken helemaal geen aanwijzingen te zijn. Een geheime organisatie heeft grote bezwaren tegen de Brexit en streeft zelfs naar nog nauwere samenwerking met Europa en op termijn zelfs ook met de Sovjet Unie.

De Britse topdiplomaat Lord Percy Ashdown start een groots cultureel project. Om te beginnen in Londen en in Parijs. Wat is hier de bedoeling van?

Natalie Silva, de protegé van deze topdiplomaat, krijgt een baan aangeboden bij de ambassade in Parijs. Daarvoor volgt ze eerst een opleiding bij de geheime dienst om haar werk bij de Ambassade goed te kunnen doen. Haar vriend Max Brunelli, journalist, is al iets op het spoor en vermoed dat zijn vriendin in gevaar komt. Natalie en Max raken mee verstrikt in het web van leugens en misleiding. Hun relatie komt onder zware druk te staan en hoe meer ze ontdekken, hoe meer hun eigen leven in gevaar komt. Dat mondt zelfs uit dat Max beschuldigt wordt van moord. Alles wijst er op dat hij het ook heeft gedaan. Natalie twijfelt daaraan en gaat met haar kennis die ze opgedaan heeft tijdens de opleiding van 10 weken bij de geheime Dienst. Ook de pers roert zich. Er ontstaat een strijd tussen de twee grote dagbladen van Engeland. Maar als één journalist dood wordt gevonden vrezen de collega’s voor hun leven en houden zich rustig. Maar hoe lang houden ze dat vol? En wie kan het winnen van een machtige, soms niets ontziende organisatie?

Het spannende verhaal Het Londens Kwartet kent veel verschillende personages, diverse verhaallijnen en is best complex. Maar het leest als een trein. Het is even wennen aan de Vlaamse woorden. De ontknoping komt aan het einde wat plotseling om de hoek kijken. Wellicht de opmaat naar een volgend boek van deze schrijver?

19 dec 2019/rvg

Reacties op: Actuele thriller met de Brexit als achtergrond

12
Het Londens kwartet - Wim Belaen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker