nuchtere kijk
Andries word thuis geheel overrompeld door een arrestatieteam. hij zou samen met zijn vader, seks ondernemer Jan Bik, zich schuldig gemaakt hebben aan het witwassen van geld, belastingfraude en valsheid in geschrifte.
Hij word meegenomen en vastgezet in de gevangenis.
natuurlijk ziet hij hele horror scenario's voor zich hoe het er aan toe gaat daar in de Bajes, grand hotel de bajes wel te verstaan........
het is een leuk boek die zich lekker vlot laat lezen. ik vind de stijl erg prettig. net of je echt in zijn dagboek mee leest. ik persoonlijk hou erg van die stijl.
een kijkje hoe veel luxe er eigenlijk bestaat in de gevangenissen in Nederland.
je hoort het altijd en dit is een bevestiging ervan.
ik heb altijd gezegd je krijgt in Nederland meer straf voor het oplichten van de belasting dan als je iemand iets aandoet. ook in dit boek vind ik dit wel weer uitwijzen. ongelofelijk dat ze Andries ZO LANG hebben kunnen vasthouden.
ook zie je de nuchtere kijk op het bajes leven zoals je je kunt voorstellen, van je bed gelicht worden omdat ze cellen willen onderzoeken, vechtpartijen, de vrijheid missen op belangrijke moment in iemands leven zoals geboortes en sterfgevallen. gelukkig heeft Andries aan zijn opsluiting een positieve draai gegeven maar zo sterk staat niet iedereen in zijn schoenen.
ik kijk ook uit naar het vervolg !