Beklemmende sfeer
'Ik zie je' is het eerste deel van een nieuwe serie en begint meteen luguber. Wanneer een buurman geen contact krijgt met de buren, verleent hij zichzelf toegang tot de luxueuze boerderij en vindt daar meerdere toegetakelde lichamen.
Twee verschillende politieteams doen onderzoek naar de zaak en proberen te achterhalen wat er gebeurd is in het afgelegen IJslandse gebied.
De hoofdstukken vertellen afwisselend over het nu en de tijd vlak voor de moorden. Vooral de gedeeltes in het verleden kruipen onder je huid. Er gebeuren middenin de nacht onverklaarbare dingen en er raken persoonlijke spullen vermist.
Politieman Týr leidt samen met de forensisch patholoog Idunn het onderzoek. Týr is in zijn jeugd met zijn adoptieouders verhuisd naar Zweden en doet een poging weer te aarden in zijn geboorteland. Tijdens zijn werk doet hij een schokkende ontdekking over zijn afkomst.
De ontknoping zag ik niet aankomen. Ik vermoedde wel iets in die richting, maar het zat net iets anders inelkaar.
Af en toe vertraagde het verhaal teveel door details en vond ik de schrijfstijl kinderlijk aandoen. Maar daarna nam de mysterieuze sfeer toch weer toe en wilde ik niet meer stoppen met lezen.
Ik ben door de cliffhanger benieuwd naar het volgende deel.
Ik ben door de cliffhanger benieuwd naar het volgende deel.