Niet heel spannende thriller
Deze thriller draait grotendeels om Eva. Ze is een alleenstaande vrouw die het nodige meegemaakt heeft en overleeft een moordaanslag in haar eigen appartement. Kort daarvoor vond er een ontmoeting plaats met een onbekende man en hij overlijdt naast haar op de grond.
We maken ook kennis met Peter, de vader van Eva. Hij is al een aantal jaar als vermist opgegeven door zijn familie. Waarom heeft hij alles achtergelaten en is hij ondergedoken?
Dan is er ook nog Lille-Chris. Hij groeit op in een liefdeloos gezin en ontwikkelt een ongezonde levenshouding ten aanzien van de dood.
Het boek bestaat uit vijf delen. In bijna alle delen worden er sprongen in de tijd gemaakt. Het verhaal start in 1984 en stimuleert om door te lezen. Het roept vragen op die je graag beantwoord wilt zien.
Over de hele linie wordt het verhaal niet echt heel spannend. Maar de vlotte schrijfstijl en de wisseling van perspectief nodigt uit om door te lezen. Bovendien vraag je je af wat de stukken uit het verleden te maken hebben met het verhaal van Eva. Er worden ook personen geïntroduceerd van wie niet meteen duidelijk is wat hun bijdrage aan het boek is, maar dat valt uiteindelijk allemaal op zijn plek.
Al met al een fijn boek om te lezen met een niet al te voor de hand liggend plot. Het einde vond ik niet echt bevredigend, dus wie weet komt er nog een deel met de rechercheurs Fisk en Waage.