Zoektocht naar Charlie
Duivelsbocht is het vierde deel in de serie met privé-detective Kate Marschall en haar partner Tristan.
Kate belandt in het ziekenhuis nadat zij, tijdens haar dagelijkse zwemsessie in zee, in de problemen is geraakt.
Naast haar ligt Jean. Zij vertelt aan Kate over de verdwijning van haar kleinzoon Charlie, elf jaar geleden. Het onderzoek heeft destijds niets opgeleverd en Jean schakelt de hulp in van Kate en Tristan.
Vanaf dat moment draait het hele boek om de vermissing van Charlie. Wat is er toen gebeurd? Wat is die 3-jarige jongen destijds overkomen?
Het onderzoek is op zich wel interessant. Al zijn er een paar stukken waar het verhaal wat teveel vertraagd. Er wordt steeds dieper gegraven in het verleden en steeds meer puzzelstukjes worden blootgelegd.
Ik had zelf al uitgevogeld wat er gebeurd zou kunnen zijn en dat klopte ook. Dat maakte dat het plot mij niet zo verraste.
Het wordt nergens echt heel spannend. Al met al wel een fijn boek om te lezen. Want dat Bryndza aantrekkelijk kan schrijven, dat weten we wel. Ik miste wel de persoonlijke verhaallijnen van Kate en Tristan in dit boek. Ik houd er namelijk van wanneer karakters in een serie zich blijven ontwikkelen.