Kabbelende thriller

Sabine Sabine
29 mrt 2023

Vier vrienden dragen al 25 jaar lang een vreselijk geheim met zich mee. Doordat de dochter van Kristina ontvoerd wordt, komen ze noodgedwongen weer met elkaar in contact.
Maar wie heeft Mira ontvoerd? En wat is er 25 jaar geleden gebeurd?

Kristina is een truecrime schrijfster, getrouwd en heeft een dochter. Ze maakt een ongelukkige indruk en haar gedrag is vreemd te noemen. Maria is verkeersagent in dezelfde plaats en erg op zichzelf. Robert is een redelijk mislukte advocaat en ligt in scheiding. En tenslotte is er Erik, een alcoholist die zijn leven weer vorm probeert te geven. Deze vier mensen zijn samen opgegroeid en hebben elkaar een belofte gedaan. Nooit zouden ze iemand vertellen wat er toen gebeurd is.

Alle ingrediënten voor een spannende thriller zijn aanwezig. Alleen pakte het verhaal heel anders uit dan ik had verwacht. Het begin is interessant, maar het wordt al snel een kabbelend verhaal. Het was mij al vlug duidelijk wie de ontvoerder was. De hints waren niet te missen.
Door de wisseling van perspectief bleef het wel interessant genoeg om door te lezen. Maar ik vond de vriendengroep wel een apart stel. Erg realistisch was het allemaal niet. De reacties op de gebeurtenissen en de daaropvolgende acties vond ik vreemd. Ook na het lezen van het slot bleef ik met vragen achter. Laten we zeggen dat ik betere thrillers gelezen heb.

Meer recensies van Sabine