Voelde als een strijd

Samsboeken 22 juli 2022
Kimberley Adams, een vijfentwintigjarige redacteur, werkt bij het Amerikaans modeblad Gisella, maar is zelf helemaal niet bezig met mode. Ze werkt er samen met haar beste vriendin Ana in hartje Antwerpen en richt zich vooral op het schrijven van goede teksten. Op een dag krijgt Ana een aanbod om als hoofdredacteur een jaar in New York te gaan werken. Kimberley is er het hart van in en denkt dat ze Ana nooit meer zal terugzien.
Tot de HR-manager haar vraagt om met Ana mee te gaan. Ze kan haar oren nauwelijks geloven en wil niets liever dan haar grote droom waarmaken. Er zijn echter twee voorwaarden: ze moet haar uiterlijk helemaal omgooien en uitstekende artikels blijven schrijven. Indien ze voor beide opdrachten niet slaagt, zal ze meteen haar ontslag krijgen en kan ze nooit meer terug naar Gisella Antwerpen. Zal Kimberley deze boeiende uitdaging aangaan?

Disclaimer:
In het verhaal heet de vriendin Emma in plaats van Ana.

Het idee van het verhaal trok mij wel aan. Het klinkt een beetje als een mix van 'Devil wears Prada' en 'The bold type'. Love deze film en serie, dus een verhaal die ik moest lezen!
Helaas kwamen mijn verwachtingen niet overeen met het boek. Zeker; het plot komt overeen. Echter is de schrijfstijl niet voor mij weggelegd. Het voelde voor mij alsof de auteur een strijd voerde om aan het einde te komen, in plaats van alleen het hoofdkarakter.

Ook miste ik wel het stukje feelgood. Er zit een mooie mogelijkheid om dit in deel 2 wel goed naar voren de halen, want Shawn sounds like a winner.

Vanzegbroeck heeft zeker haar best gedaan, maar dit boek en haar schrijfstijl zijn geen match met mij. Voor een ander misschien wel!

Lees de volledige recensie op samsboeken.com

Meer recensies van Samsboeken