Vermakelijke romance

sarah 20 februari 2026
3 sterren
2 pepers

In The Strawberry Patch Pancake House volgen we twee hoofdpersonages: Archer en Iris.
Archer is een befaamde chef die onverwachts te horen krijgt dat hij een 5-jarige dochter heeft in Dream Harbor. Omdat hij wil doen wat juist is, besluit hij naar daar te gaan om voor haar te zorgen.

Iris woont haar hele leven al in Dream Harbor. Ze wisselt elke zes maanden van baan maar de huur betalen wordt zo wel steeds moeilijker. Wanneer er en baan als nanny met inwoonst op haar pad komt, kan ze niet anders dan erop ingaan. Alleen, haar baas is wel erg knap.

The Strawberry Patch Pancake House is het vierde boek in de Dream Harbor reeks van Laurie Gilmore. Wat zo leuk is aan deze interconnected standalone serie is dat je in elk boek weer dezelfde vrienden en buren tegenkomt, en zo ook weer nieuwe dingen over hen bijleert in plaats van enkel over de hoofdpersonages. Zelfs het Pumpkin Spice Café kleurboek komt in het boek voor!

Ik had in het begin wel wat moeite met dit boek. Vooral omdat insta-lust mijn ding niet zo is en dat is wel heel erg prominent aanwezig. Het is vanaf het begin heel duidelijk dat Archer en Iris enorm tot elkaar zijn aangetrokken en de auteur kan het niet laten dat in bijna elk hoofdstuk weer te benoemen. Gelukkig werd dit wel beter naarmate het boek vorderde.

De schrijfstijl is op zich niets bijzonders maar het leest wel lekker vlot. En voor een boek als dit hoef je ook echt geen poëtische beschrijvingen.

Ondanks de insta-lust, bouwt het verhaal zich wel mooi uit. De redenen waarom Archer en Iris eigenlijk niet op hun lustgevoelens kunnen ingaan, worden duidelijk naar voren gebracht en voelen ook heel realistisch aan. Dat maakt de opbouw van hun situatie wel fijn om te volgen.

Beide personages hebben een duidelijke achtergrond en zijn goed genoeg uitgewerkt om een connectie mee te voelen én om hun reacties en beslissingen te doen kloppen. Iris, die normaal niet aan relaties doet, is ook echt heel erg in de war en gaat soms in paniek-modus. Wat perfect bij haar karakter past. Ook Archer maakt verwarrende emoties en gedachten mee en dat maakt hen beiden zeer tastbaar. Over tastbaar gesproken: Archer heeft écht getalenteerde handen. Maar dat ontdek je zelf maar.

Het einde voelde misschien iets te snel aan. In de laatste 50 pagina's gebeuren er nog heel wat zaken die een beetje snel opgelost werden naar mijn gevoel.

The Strawberry Patch Pancake House is een vermakelijk romance boek maar het is nu ook niet dat je echt iets mist als je hem niet gelezen hebt.

Zet hem op je tbr als je houdt van:
- single dad x nanny
- small town romance