Nieuwe topfavoriet
5 sterren
2 pepers
Dit was niet het zoveelste dark academia boek. Of dat vond ik toch niet. Nightshade was gràppig! Ik heb meermaals luidop gelachen. Maar ook ZO emotioneel. Ik heb twee keer gehuild. Met een dark academia… Voor mij wil dat wat zeggen. Ik vond de schrijfstijl ook heel leuk en aangenaam. Wat een boek. Sowieso één van m’n all-time favorieten.
Het was met momenten ook écht spannend. En je voooeeeeelt sommige dingen gewoon aankomen. Dat onheilspellende gevoel van een voorteken… Dat je denkt van ja, dit komt nog terug! Zo goed.
Oh en ik heb er een nieuwe book boyfriend bij: Alex Corbeau-Green. Wat een man, haha. Hij is duister en zo fucked up. Maar dan ook weer te lief en te attent dat je volgens mij gewoon niet anders kan dan van hem houden? Ik vond hem eigenlijk echt een verrassing want onze favoriete mmc’s zijn allemaal dark & broody maar bij Alex zat er zo’n goed uitgewerkte laag onder. Het kwam misschien ook door het feit dat hij zelf heel erg worstelt met zichzelf maar er wel hulp voor zoekt en dat krijg je ook allemaal mee in het verhaal.
"Dankzij jou begrijp ik eindelijk wat mensen bedoelen als ze zeggen dat het leven niet lang genoeg is."
Vond ik bij Ophelia ook. Beide personages zijn alles behalve perfect en ze sleuren een behoorlijke rugzak met zich mee. Maar dat maakt hun verhaal en hun persoonlijkheid zoveel sterker.
Alex en Ophelia hebben van in het begin een heerlijke aantrekking en hun gesprekken zijn echt heerlijk om te lezen. De manier waarop hun relatie opbouwt voelde zo écht. Ik ging er echt heel erg goed op.
De relatie met de andere personages had bijna een soort found family effect en dat vond ik echt hartverwarmend.
Ik zou het zo opnieuw lezen als ik niet zoveel onthield. En ik denk dat ik dat sowieso wel doe voordat Daybreak uitkomt. Die er trouwens liefst gisteren al was want ik kan het einde niet aan.
"Ben je je verstand verloren, engel?"
"Ik ben het verloren op de dag dat ik bij jou in de auto stapte."
"Echt? Ik denk dat ik mijn verstand die dag heb gevonden."
Nightshade is een echte aanrader! Zeker voor lezers die het liever niet té dark willen. Check wel de trigger warnings want depressie, verlies en de dood komen veelvuldig aan bod. Zeer mooi uitgewerkt, maar kan dus wel triggeren.
Lezen als je houdt van:
- dark academia
- schitterende conversaties (grappig!)
- diep uitgewerkte personages
- mysterie
- he falls HARD
- hate to love
- found family
Heel erg bedankt Zomer&Keuning voor dit prachtige recensie-exemplaar.
2 pepers
"Ben je je verstand verloren, engel?"
"Ik ben het verloren op de dag dat ik bij jou in de auto stapte."
"Echt? Ik denk dat ik mijn verstand die dag heb gevonden."
Lezen als je houdt van:
- dark academia
- schitterende conversaties (grappig!)
- diep uitgewerkte personages
- mysterie
- he falls HARD
- hate to love
- found family
Heel erg bedankt Zomer&Keuning voor dit prachtige recensie-exemplaar.