Leuke, eenvoudige contemporary college romance

sarah 07 juli 2025
Lessons in Faking van Selina Mae is een leuke, eenvoudige contemporary college romance. Het plot is al vanaf hoofdstuk 1 duidelijk. Misschien zelfs vanaf de eerste pagina. Maar dat vond ik zeker niet erg! Het was erg leuk om alles te zien opbouwen vanop de zijlijn. Athalia en Dylan hebben een duidelijke aantrekking en hun ‘ik haat je’ houding maakt de spanning tussen hen extra voelbaar.

Het verhaal wordt vanuit Athalia’s perspectief verteld. Persoonlijk vind ik een 1e persoon altijd het leukst. Dan leef je echt mee. En hoewel ik grote fan ben van dual pov, heb ik het perspectief van Dylan eigenlijk niet echt gemist. Zijn acties tonen voor mij genoeg aan hoe hij in dit alles staat.

Hoewel een beschrijvende schrijfstijl iets is wat ik erg leuk vind, waren de zinnen soms veel te lang. (Nog langer dan deze.) Dat haalde me af en toe wat uit het verhaal. Maar verder was het wel vlot geschreven en wilde ik ook echt verder lezen.

Doorheen het boek worden er kleine hints gegeven naar een “grotere” revelatie op het einde. Voor mij mocht die onthulling veel meer in the picture komen. Niet dat ik het niet al vanaf de eerste hint doorhad, maar het had gewoon meer gewicht mogen hebben. Dat had het verhaal nog net dat tikkeltje extra gegeven.

Het hele aspect van waarom Dylan nu net Henry’s aartsvijand is, had van mij ook wat duidelijker mogen zijn. We krijgen in het boek wel ergens een gokje, maar naar mijn gevoel blijft het daar voor de rest bij.

De thema's 'rouw' en 'overlijden' worden mooi weergegeven. Het is een belangrijk aspect van Athalia's en Henry's leven en dat voel je in dit boek heel goed. Ook de manier waarop andere personages ermee omgaan, was mooi om te zien.

Conclusie: Lessons in Faking is een leuk romance boek. Ideaal om deze zomer mee op vakantie te nemen. Leest vlot, bevat geen al te ingewikkelde plots of twists en geeft je die heerlijke spanning waar een fake dating meestal om draait.

Zet hem op je TBR als je houdt van:
- fake dating
- college romance
- goede chemie tussen de hoofdpersonen
- hij zorgt voor haar
- forced proximity
- enemies to lovers
- leraar/student (bijles)

Heel erg bedankt aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van sarah

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.