Advertentie

15 auteurs uit Nederland en België verbleven op Ameland en schreven allemaal een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de waddeneilanden. Aangespoelde verhalen werd een bundel vol leuke, afwisselende verhalen. Voor elk verkocht exemplaar wordt een euro gedoneerd aan de zeehondenopvang.

De 15 verhalen uit Aangespoelde verhalen hebben maar 1 ding gemeen: de plaats waar het zich afspeelt, namelijk de waddeneilanden. Verder zijn ze erg afwisselend en uiteenlopend. Zowel het onderwerp, de toon als het gevoel dat het verhaal oproept is elke keer opnieuw helemaal anders. Er zijn spannende, trieste, ontroerende, romantische, maar eveneens heftige verhalen.

Ook de schrijvers en hun schrijfstijl zijn erg divers. Er zitten auteurs bij die al langer schrijven, maar voor anderen is dit het debuut. Ondanks de grote verschillen, zijn wel alle verhalen erg toegankelijk geschreven. Ze lezen allemaal vlot weg én maken benieuwd naar verder werk van de schrijver.

Deze verhalenbundel is zonder meer een grote aanrader. Aangespoelde verhalen is daarnaast voor iedereen geschikt leesvoer. Niet alleen vanwege de afwisselende verhalen, maar ook omdat je heel makkelijk een verhaal kunt lezen en het boek weer (geruime) tijd weg kunt leggen. Al denk ik dat de meeste mensen - net als ik - na elk verhaal alleen maar nieuwsgieriger worden naar het volgende en het boek dus alsnog snel uitlezen.

Aangespoelde verhalen is wegens die toegankelijkheid bovendien een ideaal cadeautje. En het feit dat er bij elk verkocht exemplaar een euro wordt gedoneerd aan de zeehondenopvang maakt het nóg leuker!

Reacties op: Erg leuke verhalenbundel

16
Aangespoelde verhalen - Elly van Driel Marianne Leerkes ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker