Advertentie

Het geheim van de goudenregen is het waargebeurde verhaal van Elizabeth Blossom. Zij voer in 1629 van Leiden naar Amerika met een tweede groep Pilgrim Fathers. Daar kreeg zij 11 kinderen, waarvan er 8 de volwassen leeftijd bereikten. Ook zij kregen weer grote gezinnen, zodat Elizabeth tienduizenden nazaten kreeg. Van deze nakomelingen werden er maar liefst drie president van Amerika. Elizabeth werd 92.

​Wanneer Elizabeth - Betsy - op 92-jarige leeftijd begint achteruit te gaan, besluit haar achterkleindochter om haar levensverhaal op te schrijven. Prudence ontdekt dat haar overgrootmoeder een erg avontuurlijk en bijzonder leven heeft geleidt. Maar ook haar eigen leven krijgt een avontuurlijk tintje als ze betrokken raakt bij een poging om een aantal slaven te helpen en te bevrijden.

Het geheim van de goudenregen is een erg mooi én leerzaam verhaal. Het valt al redelijk snel op dat het geschreven is voor de jeugd. Het staat vol met weetjes die de meeste volwassen inmiddels wel kennen. Maar uiteraard is dat niet storend te noemen. De schrijfstijl is verder ook afgestemd op de jongere lezer. De zinnen zijn makkelijk leesbaar en ook het taalgebruik is relatief simpel te noemen.

Het boek bevat de nodige afbeeldingen, wat het extra leerzaam, maar ook leuk maakt. Het helpt je om een beeld te vormen en je helemaal in te leven in het verhaal. Nu zijn de personages in het boek dermate uitgewerkt, dat inleven nooit een probleem is. Ook de omgeving wordt voldoende beschreven en randpersonages worden genoeg belicht.

Het geheim van de goudenregen is niet alleen een heel mooi boek, het is ook spannend. Dat het waargebeurd is, maakt het nog een stuk spannender: het gaat om échte mensen. Je wil constant verder lezen om te kijken hoe het met iedereen zal aflopen. Toch is het verhaal zo opgebouwd, dat je af en toe een adempauze krijgt.

Het geheim van de goudenregen is een boek waarvan je wil dat je kind het leest. Het is goed geschreven, vertelt een mooi verhaal en het is leerzaam. Ook als ouder zal je er overigens van genieten. Zelfs als je de meeste dingen al wist, is het nog steeds een prachtige roman met erg leuke hoofdpersonages.

Reacties op: Mooi en leerzaam!

18
Het geheim van de goudenregen - Chris Houtman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 6,99
E-book prijsvergelijker