Leuk boek, waar ik meer van verwacht had.
Travis heeft geen gemakkelijke jeugd en ook op oudere leeftijd lacht het leven hem niet altijd toe. Hoewel hij gelukkig is met zijn vrouw Bianca, de Bengaalse kat Ylva en de dove Noorse boskat Sigrid, voelt hij zich zo nu en dan ook een mislukking. Langzaamaan wordt zijn leven steeds grijzer, totdat hij een baan aangeboden krijgt in Londen. Zonder twijfel verhuisd het koppel samen met de twee katten van Californië naar Londen. In het begin lijkt alles op rolletjes te lopen, maar dan slaat de corona pandemie toe, verliest Travis zijn baan en komt hij noodgedwongen thuis te zitten.
Hierdoor merkt hij dat Sigrid regelmatig aangeeft dat ze naar buiten wil. Iets dat ze gewend is vanuit Californië, aangezien ze daar zo nu en dan samen met Travis een wandelingetjes maakte. Zelf voelt hij de muren ook op zich afkomen en zo gebeurt het dat ze weer aan de wandel gaan. Als Travis een fiets koopt, besluit hij Sigrid mee te nemen op zijn verkenningstochten. Samen genieten ze volop en merkt Travis dat hij door de uitstapje met Sigrid in een fijn ritme komt, nieuwe mensen ontmoet en zichzelf begint te accepteren.
Met een dubbel gevoel heb ik dit boek gelezen. De eerst 100 bladzijden voelde voor mij wat taai aan. Ylva en Sigrid kwamen daar bijna niet in voor, iets wat ik erg jammer vond. Het eerst gedeelte ging voornamelijk over Travis zijn jeugd en de kansen die hij niet gekregen had. Pas daarna kreeg ik meer feeling met het verhaal. Het was leuk om te lezen hoe ze samen op pad gingen en wat voor uitwerking dat op hun, maar ook op de medemens had. De auteur heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor ik makkelijk meegenomen werd tijdens de fietstochtjes door Londen. Menig katten- of dierenliefhebber weet wat een beestje voor je kan doen in moeilijkere periodes en dat komt met dit boek ook duidelijk naar voren. Mede door Sigrid’s kameraadschap bleef Travis zich ontwikkelen en vond hij het geloof en vertrouwen in zichzelf en de medemens terug. Een leuk verhaal, waar ik stiekem iets meer van had verwacht.