Is Phileine klaar om lief te hebben?
Port-la-Nouvelle is niet bepaald een plek waar ze wil zijn. Maar eigenlijk is er niets mis met de plek zelf. Het is haar moeder die Phileine niet om zich heen wil hebben. Rosemarie daarentegen kan niet dichtbij genoeg zijn.
Dat ze gevoelens zou krijgen voor de beste vriendin van haar moeder had Phileine nooit kunnen bedenken. Toch beleeft ze in 1993 een mooi en hartstochtelijk liefdesavontuur met Rosemarie.
“Alleen haar ogen straalden een tederheid uit, niet haar gezicht. Het was een inwendige strijd die zij aanging. Ze had een duwtje nodig; een duwtje dat niemand haar kon geven.” Anneloes Tieleman
Phileine en Rosemarie spreken af dat ze die zomer van elkaar zullen genieten. Maar als de zomer voorbij is zijn de gevoelens, en de complicaties die daarmee gepaard gaan, niet verdwenen.
In haar debuutroman Achter een lens gevangen vertelt Anneloes Tieleman het verhaal van twee vrouwen die iets bij elkaar vinden dat ze nog niet eerder hebben ervaren.
In deze roman krijg je de kans om zowel Phileine als Rosemarie te volgen. Beide vrouwen geven een kijkje in hun leven, maar Phileine neemt het grootste deel voor haar rekening. Door deze aanpak leer je beter begrijpen waarom de dingen lopen zoals ze lopen en waarom de twee vrouwen zo heftig kunnen reageren.
Er ontstaat een beeld waarin het ene personage lijkt te vinden dat ze de liefde niet waard is, terwijl het andere personage er nog niet klaar voor is. Anneloes Tieleman probeert de inwendige strijd van haar hoofdrolspelers duidelijk over te brengen, en slaagt daar deels goed in. Soms kwam die beschrijving echter een tikkeltje tegenstrijdig op mij over, waardoor ik me daar niet elke keer helemaal door mee kon laten voeren.
In Achter een lens gevangen laat Anneloes Tieleman gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden doorsijpelen in het heden van haar personages. Hiermee houdt ze het verhaal boeiend, terwijl ze met het open einde zorgt dat je nieuwsgierig bent naar hoe het de personages verder zal vergaan. Dit debuut krijgt 3 sterren van mij.
⭐️⭐️⭐️
sheila_hjv_inbooks