Het duister rukt op
De oorlog in het Aardrijk is nabij, en in het Lichtrijk worden in een rap tempo lichtstrijders opgeleid. Om een kans te maken tegen het duistere leger van de zwarte heerser Morrigan, worden lichtstrijders op pad gestuurd om allianties te vormen met andere lichtrijken.
Lichtstrijders Aäron, Hayao, Anwar en Eleanor en jongelingen Noad en Laoïse krijgen te maken met nieuwe uitdagingen, oude vijanden, oude en nieuwe vrienden en wijze lessen. Nu het kwaad dichterbij komt en de strijd intenser wordt is het licht belangrijker dan ooit.
“ ‘Si vis pacem, para bellum,’ wie vrede wenst moet zich op een oorlog voorbereiden.” Lisette Orgelist
Allianties van licht van Lisette Orgelist is het tweede deel van de spannende Strijders van Licht serie, waarin de strijd tussen duister en licht steeds intenser wordt.
Lisette Orgelist geeft, voordat ze het verhaal vervolgt, eerst nog een korte samenvatting van wat er zich tot nog toe heeft afgespeeld, wat gezien de verscheidenheid aan personages en verhaallijnen erg prettig is. Daarna maken we (opnieuw) kennis met reeds bekende en nieuwe personages en wordt je door Hayao het tweede deel ingezogen. Je reist de door de auteur gecreëerde wereld door en bezoekt samen met de lichtstrijders de diverse rijken. De auteur heeft op een leuke manier allerlei herkenbare elementen en culturen uit onze eigen wereld verwerkt, waardoor het verhaal nog boeiender wordt.
Allianties van licht is net als Queesten van licht een bijzondere mix van avontuur, magie, wijsheden en levenslessen die op de personages worden overgebracht, omdat zelfs de wijste mensen lessen hebben te leren. Lisette Orgelist bewandelt de weg tussen voornoemde punten vaardig, en weet weg te blijven bij een belerende toon door de wijze lessen te combineren met spannende reizen, meeslepende verhaallijnen en leuke en boeiende personages.Tegen het einde zakt het avontuur een klein beetje in, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met een strategisch sterke cliffhanger. Lisette Orgelist laat je uitkijken naar deel drie van haar lichtstrijders serie.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks