Het verleden klopt aan

Juul groeit op in een van de hotels van haar familie. De Casteleyns zijn beroemd in de hospitality branche, maar Juul wil niets met de naam en het hotelwezen te maken hebben. Daar hebben haar altijd drukke ouders en de kidnapping van haar en haar broer wel voor gezorgd.

Abel groeit niet op met geld, maar hij is tot op het bot gedreven om iets van zijn leven te maken. Als eigenaar van een hotel met een succesvol concept, heeft hij geen tijd voor relaties. En hij weet zelf heel goed dat hij geen veilige keuze is voor de meeste vrouwen.

Een belofte van Juul brengt haar naar het hotel van Abel. Waar zijn verleden hem inhaalt, en dat van haar, zelfs nu, nog lang niet voorbij is.

“Als dit voorbij is ga ik een supergaaf leven leiden, want het enige wat ze hebben gedaan is mij sterker maken.” Joan Jansen

Black Velvet van Joan Jansen is het eerste deel van de spannende en steamy De Casteleyn-clan serie, over een aantal sexy personages in de hospitality branche.

Joan Jansen heeft er, ondanks een aantal oneffenheidjes, vanaf de intense proloog gelijk voor gezorgd dat ik werd meegenomen door het verhaal. Ze zet boeiende personages neer in een stijlvolle omgeving, die heel wat verrassingen en rauwe randjes met zich meebrengen. Daarmee heeft ze goede contrasten aangebracht met het ogenschijnlijke luxueuze leven van de hotel telg(en). En met de twee hoofdpersonen van Black Velvet zet de auteur een meer dan boeiend beginpunt neer.

Het verhaal is veelzijdig en is behalve steamy en spannend, bij tijd en wijle ook best rauw. Wat ik erg goed vind is het feit dat de auteur onderwerpen aanboort die ik nog niet vaak ben tegengekomen in (spicy) verhalen. En, als je het genre in ogenschouw neemt, is het best een gedurfde keuze te noemen. Toch voelt het niet misplaatst omdat het heel goed verweven is met het verhaal en de betrokken personages. Joan Jansen heeft een aangename schrijfstijl en ze zorgt dat je op je gemak kan zijn in alles wat ze te vertellen heeft.

Black Velvet heb ik met veel plezier gelezen en alhoewel er een einde is, is er nog geen afsluiting.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks