Uitdagende opleiding
Riley is toegelaten tot de prestigieuze opleiding van de Academie der Staatsveiligheid. Het opleidingsprogramma is in nevelen gehuld, maar zelfs met meer kennis vooraf had Riley nooit kunnen voorspellen hoe zwaar de training, hoe heftig de testintensiteit en hoe stevig de concurrentie zou zijn.
Pas tijdens de opleiding ondervindt ze dat niets vanzelfsprekend is, en haar mentale en fysieke weerbaarheid worden enorm onder druk gezet. De academie heeft grootse plannen met Riley en haar nieuwe vrienden, maar de vraag is of deze wel zo zuiver zijn.
Zullen de nieuwgevormde vriendschappen sterk genoeg zijn om te doorstaan waar de academie hen aan blootstelt?
“Het was nooit de bedoeling geweest dat de video’s verspreid zouden worden. Er werd wel heel los omgesprongen met hun privacy!” Deborah Van Ginneken
De Academie van Deborah Van Ginneken is het eerste deel van de young adult serie De Dimensiepuzzel.
Deborah Van Ginneken heeft een wereld geschapen die intrigeert. De delen van de wereld die voor het verhaal van belang zijn worden goed uitgewerkt, maar de delen die overblijven zijn niet alleen voor de personages een groot mysterie. Dit verhoogt de mysterieuze sfeer die de auteur tracht neer te zetten in de dubieuze omgeving waarin de personages zich begeven. Niets is wat het lijkt in dit verhaal vol samenzweringen, rivaliteit, verborgen intenties en geheime opdrachten.
Het boek begon anders dan ik had verwacht en dat maakte dat ik nog geïnteresseerder werd dan ik al was door de cover en de flaptekst. Deborah Van Ginneken heeft echt leuke verrassingen in weten te bouwen, die de paar puntjes waar ik tegenaan liep gemakkelijk wisten weg te poetsen. Ook de personages maken een goede indruk. Ze worden niet allemaal even intensief gevolgd, maar je krijgt wel een algemeen beeld van alle karakters die de vriendengroep gaan vormen.
De Academie is een origineel young adult verhaal waarin de auteur je naar een geheimzinnige opleiding stuurt, waar gevaar op de loer ligt, allianties onder druk staan en bondgenoten van groot belang zijn.
Instagram: sheila_hjv_inbooks