Een erfenis met haken en ogen
Emma werkt bij een baas die ze niet echt mag, en ze zit in een relatie waar de rek inmiddels ook wel uit is. Het verrassende bericht van een Italiaanse notaris waarin ze als erfgenaam wordt bestempeld, komt eigenlijk als geroepen en ze vertrekt naar Florence.
Ze wil op zijn minst uitzoeken in wiens testament ze vermeld staat. Op zich verwacht ze van de erfenis niet zoveel, maar een vakantie in de zon is nooit weg. In Italië ontdekt Emma dat haar zus niet alleen aan een biografie over een maffiabaas werkte, maar dat ze inmiddels ook verdwenen is.
“Emma’s mond viel open en ze staarde de notaris met stomme verbazing aan.” Saskia Roorda
Door de erfenis komt Emma zelf echter ook in gevaar. De andere erfgenamen zijn namelijk geenszins van plan om deze met wie dan ook te delen.
De Toscaanse erfenis van Saskia Roorda is een spannend verhaal waarin een onverwachte erfenis en een verdwenen zus voor een hoop problemen zorgen.
De slim gekozen cover en flaptekst geven bij lange na niet prijs wat er achter de omlijsting schuilgaat. Daardoor werd De Toscaanse erfenis voor mij eigenlijk een ontzettend leuke verrassing, die me meenam op paden die ik vooraf niet had verwacht. Samen met Emma doe je verbazingwekkende ontdekkingen, en ontmoet je bijzondere personages die haar levensloop zullen beïnvloeden. De meeste karakters zijn niet echt standaard te noemen en dat maakt ze niet alleen boeiend, ze brengen ook behoorlijk wat spanning teweeg.
Saskia Roorda vertelt het verhaal van Emma door middel van korte hoofdstukken, waarin de gebeurtenissen in een vlot tempo de revue passeren en Emma’s personage behoorlijk wat te verduren krijgt. Soms vond ik die schakelingen, of de manier waarop Emma met zaken omgaat, wel wat kort door de bocht, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de dynamiek, de vaart en de afwisseling die door deze manier van vertellen ontstaat.
De Toscaanse erfenis is een verhaal om je gewoon lekker door mee te laten voeren, terwijl Saskia Roorda je met allerlei wendingen naar een ontknoping brengt.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks